Cu pași repezi, sezonul cald se apropie. Atunci când ne gândim la această perioadă, ne vine în minte prima idee ”Vai, eu nu sunt pregătită sau corpul meu nu este pregătit pentru acest sezon”.

O simplă idee e defapt începutul unui adevărat proces de slăbit de la care așteptăm rezultate minune și rapide. Dar asta după ce în celelalte luni, am mâncat haotic.

Evident că rezultatele vin, dar  nu pocnind din degete, ci cu un program de slăbit însoțit de răbdare și dorință.

Înțeleg perfect ceea ce simți tu ca și femeie în această perioadă, pentru că și eu m-am confruntat cu aceste probleme. Presiunea gândului că o să îți afișezi corpul la plajă printre doamne și dominșoare care arată foarte bine, te poate face să te simți prost și să fii dezamăgită de tine.

Nu mai este cazul să te stresezi pentru asta, ultimii ani de viața mea au fost dedicați stilului de viață sănătos. Sunt aici pentru a te ajuta. Poți slăbi încă din primele 7 zile, iar apoi vei avea o perioadă de menținere echilibrată. Un progam alimentar corect, îți asigură aportul necesar de vitamine și minerale, de care organismul tău are nevoie.

Pentru rezultate vizibile, este important să îți menții deficitul caloric,  pentru ca munca din cele 7 zile să nu fi fost în van.

Aceste 7 zile, pot fi foarte grele, însă perioada ce va urma după, va fi minunată însoțită de un program alimentar ce asigură consumul de alimente bogate în nutrienți.

Eu sunt aici pentru tine, să îți ofer toate sfaturile și sprijinul de care ai nevoie. Și pentru început am 3 reguli importante de urmat.

Regula nr. 1: Menține un număr de calorii pe zi

Caloriile sunt utilizate pentru a măsura conținutul energetic al alimentelor și băturilor. Pentru a slăbi, este necesar să mâncăm mai puține calorii decât numărul de calorii pe care organismul nostru le arde de-a lungul unei zile.

Numărul de calorii de care are nevoie organismul nostru, diferă în funcție de câțiva factori: vârsta, sex, înălțime, greutate, dar și stilul nostru de viață adoptat.

Pentru a avea un aport de calorii mai mic consumate este important să limităm consumul produselor procesate din comerț care sunt bogate în zahăr și grăsimi.

Favorizând consumul mâncărurilor gătite în casă, putem controla ingrendientele și dimensiunilor porților de mâncare de care avem nevoie pentru a fi în deficit caloric.

Trebuie să înlocuim băuturile carbogazoase  sau băuturi din comerț, cu ceaiul verde, sau apa cu lămâie care accelerează metabolismul.

Prin aceste metode putem atinge deficitul caloric de care avem nevoie pentru a pierde kilogramele în plus.

Deficitul caloric de care avem nevoie pentru a slăbi se găsește cu precădere în dietele e 7 zile.

Printre astfel de diete minune în 7 zile regăsim, dieta disociată, dieta ketogenică, dieta indiană, etc. Pentru a vedea detaliile despre aceste diete, poți accesa link-ul de mai jos: https://www.nutrifitup.com/cea-mai-buna-cura-dieta-de-slabire-rapida-10kg-in-7-zile-o-saptamana/).

Dacă aceste diete nu sunt chiar pe gustul tău, eu îți propun o dietă echilibrată, ușor de inclus în orice stil de viață sănătos. Hai să vedem cum arată 7 zile cu planul alimentar NutriFitUp:

Ziua nr. 1

Mic dejun: iaurt cu cereale și fructe

– Gustarea nr 1: 200 de grame de căpșuni

Prânz: chiftele cu cartofi și castraveți murați

– Gustarea nr 2: mix de alune, caju, nuci și migdale

Cină: salată de ton cu mazăre, porumb și verdețuri

Ziua nr. 2:

Mic dejun: granola de casă

– Gustarea nr 1: morcovi cruzi

Prânz: pui întreg cu garnitură de legume

– Gustarea nr 2: 1 gulie crudă și un ceai neîndulcit

Cină: supă cremă de dovleac de toamnă

Ziua nr. 3

Mic dejun: smoothie detoxifiant

– Gustarea nr 1: 1 gulie și o cană de ceai de mentă

Prânz: pâine prăjită cu mozzarela, boia și busuioc

– Gustarea nr 2:  un iaurt cu 2% grăsime

Cină: pește/ pui, brânză și legume la grătar

Ziua nr. 4

Mic dejun: smoothie detoxifiant

– Gustarea nr 1: brioșe

Prânz: salată nutritivă

– Gustarea nr 2: 20 g de semințe de dovleac

Cină: ciorbă de fasole verde

Ziua nr. 5:

Mic dejun: pâine integrală cu șuncă, ementaller sau leerdammer, pâine prăjită cu gem de căpșuni.

– Gustarea nr 1: ceai verde tulsi, un măr verde

Prânz: ciorbă de fasole cu ofelie de pâine integrală

– Gustarea nr 2: iaurt cu goji

Cină: frigărui de ficăței de pui și legume

Ziua nr. 6

Mic dejun: smoothie energizant

– Gustarea nr. 1: un măr

Prănz: saltă grecească

– Gustarea nr 2: un iaurt cu 2% grăsime

Cină: supă cremă de ciuperci

Ziua nr. 7:

Mic dejun: smoothie

Prânz: tocăniță vegană de ciuperci cu orez și smântână

Cină: ciorbă de pui

În cartea ”Dieta next level” găsești  toate detaliile legate de aceste mese, cum se prepară mâncărurile, în ce cantități trebuie să le consumi pentru a te încadra în numărul de calorii consumate.

Să recapitulăm: Prima regulă în programul de slăbit este deficitul caloric pe care  îl obținem prin reducerea caloriilor consumate în mod normal. Înlocuim alimentele nesănătoase, cu alimente sănătoase bogate în nutrienți, vitamine, minerale, precum ouă, legume, cereale etc.

Putem să obținem un deficit caloric fie prin creșterea efortului fizic, fie prin scăderea numărului de calorii consumate.  Este important să creăm un deficit caloric la început pentru a slăbi și pentru a reduce procentul de grăsime corporală din organism.

Tratează cu seriozitate această decizie, pentru că dietele rapide au impact major asupra organismului, putând provoca dereglări greu de îndreptat. Schimbările au loc brusc și fiind atât de istovitoare, motivația de a menține aportul caloric redus scade instant după primele rezultate.

Nu uita, după perioada de deficit caloric urmează perioada de menținere. Pentru rezultatele dorite nu sări peste mesele principale.

Regula nr. 2: Menține ușor rezultatele dietei

Atunci când vorbim despre un program de slăbit ne referim la două etape. Prima etapa în care ne aflăm în deficit caloric, iar cea de-a doua este perioada de menținere. Amândoua sunt importante dacă vrem să avem rezultatele dorite.  

Activitățile noastre cotidiene ne ocupă o mare parte din timp, iar decizia de a intra într-un program de slăbit poate fi influențată de aceste aspect. Dar nu trebuie să îți faci griji, nu este necesar să îți schimbi stilul la 180 de grade.

Sunt niște lucruri foarte simple de urmat pe care le poți face când se termină dieta, astfel încât să te bucuri de rezultate și o stare de bine pentru cât mai mult timp.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te informezi din surse sigure. Al doilea pas este să alegi programul care ți se potrivește cel mai bine, iar al treilea pas este să îți scrii sau să salvezi pe calculator și meniul pentru următoarele 2 săptămâni, acordând atenție atenție să notezi rețete alimentare cu alimente variate, naturale și bogate în minerale, vitamine, proteine, fibre.  Bineînțeles, alocă și timpul necesar pentru a le cumpăra și găti.

În cărțile NutriFitUp

(https://www.nutrifitup.com/carte-noua/?gclid=CjwKCAjwnZaVBhA6EiwAVVyv9NDr-fxSS1BlI57vPgYsz8gY3iZupE46k47eMvtgWHyWNYoTSnGtRRoCaykQAvD_BwE)  fiecare meniu acoperă o mare parte din necesarul zilnic de micro și macrontrienți, iar majoritatea rețerelor se prepară foarte rapid.

Regula nr. 3: Puțină mișcare în fiecare zi

Partea de mișcare nu ar trebui să te sperie. Pentru început poți face o mică plimbare sau să cobori cu o stație mai devreme când te întorci de la serviciu. Trebuie să începi cu pași mici, mai ales dacă până acum nu ai fost foarte mult prietenă cu sportul.

Mai jos îți recomand câteva exerciții fizice, extrem de ușoare pe care le poți integra cât ai zice ” sport” în stilul tău de viață.

Exerciții ziua nr. 1

Așa cum am menționat mai sus, orice proces se începe cu pași mărunți. Cum ai ieșit pe ușa casei pentru a merge la serviciu, gândește-te ce ai putea schimba pentru început. Spre exemplu, poți opta pentru a coborî cu o stație mai devreme, sau în loc să folosești liftul apelează la scări.

Exerciții ziua nr. 2

Dacă ești prea obosită, poți face o plimbare. Dacă ai și copii, puteți merge împreună în parc, fie să faceți o scurtă plimbare cu bicicleta fie optați să mergi pe jos. Pe lângă sport, petreceți și momente în familie, altfel nu îi privezi de absența ta.

Exerciții ziua nr. 3

Având în vedere că te-ai obișnuit un pic cu partea de sport, astăzi poți continua cu Jumping Jacks. Este un exercițiu plăcut care te ajută să îți modelezi și să îți tonifici brațele, abdomenul, fesele și picioarele.

Exerciții ziua nr. 4

Astăzi poți opta pentru un moment de stretching, o te ajute să îți relaxezi corpul într-un mod plăcut, după efortul fizic.

Exerciții ziua nr. 5

Încălzirea este o etapă importantă a antrenamentelor. Putem să o desfășurăm și fără a a face un atrenament anume. Câteva exerciții pentru întreg organismul rotiri ale brațelor, rotirea încheieturilor, mișcări pentru încălzirea corpului.

Exerciții ziua nr. 6

Tonifierea este un element cheie în procesul de pierdere a kilogramelor în plus. Astfel, fandările sunt exercițiile recomandate, simplu și ușor de făcut. Dar foarte eficiente, îmbunătățindu-ți forța, flexibilitatea și echilibrul.

Exerciții ziua nr. 7

După ce am făcut o scurtă introducere în etapa de sport, putem deja să ne îndreptăm într-o noua direcție. O alergare ușoară în parc, preț de 15-20 de min. Dacă nu o să poți face asta, nu fi dezamăgită. Aleargă atât cât poți, iar după cu siguranță vei avansa.

Știu perfect cum este la început. Nu ești obișnuită cu sportul, cu privirile oamenilor care te țintesc din toate colțurile. Nu te simți în largul tău să mergi încă la sală, dar este în regulă. Nu ai nevoie să pui o presiune în plus pe tine.

În cartea ”Antrenamente NutriFitUp” ai mici provocări sportive zilnice, iar pe canalul de Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCnEZ_AxNiD30IAwgZQFCk6g) , te poți antrena împreună cu mine, creându-ți propria ta zonă de confort.

Dacă dispui de timp și energie, te poți inspira din exercițiile fizice postate pe Youtube https://www.youtube.com/watch?v=J13fWZ8WKAw . De asemenea, găsești exemple și în alte articole de pe site: pentru fese, pentru abdomen https://www.youtube.com/watch?v=qUEttaJMtJ4 , pentru tonifierea corpului acasă.

Dar nu uita, trebuie să îți încălzești de fiecare dată articulațiile prin rotiri, puțin joc de glezne pentru mușchi (măcar 2-3 minute).

Cum să respecți planul de slăbit?

Atunci când îți dorești să slăbești,  la început pare  că nimeni și nimic nu te poate opri. În primele zile ești foarte motivată, dar pe parcurs ți se pare tot mai greu să nu revii la vechiul stil.

Însă, dacă îți dorești cu adevărat cu siguranță vei reuși. Nu trebuie să faci o schimbare radicală, ci să începi ușor să îți schimbi stilul de viață sănătos. Discutăm despre înlocuirea alimentelor nesănătoase, cu cele sănătoase precum fructe și legume proaspete, mâncăruri care să aibă un conținut scăzut de grăsimi. Renunțăm la produsele de patiserie, putem avea ca și înlocuitor puțină pâine prăjită la micul dejun.

La început setează-ți un obiectiv pe termen lung, pentru că atunci când faci asta, vei știi sigur unde vrei să ajungi. Motivația ta va crește pe zi ce trece, dorindu-ți tot mai tare să ajungi la acel obiectiv. Chiar dacă ai eliminat  kilogramele care te supărau, asta nu însemnă ca poți să revii la vechiul tău stil. Trebui să fii consistentă și în continuare să te menții, să te incadrezi în numărul de calorii pe zi consumate. Pe lângă aspectul fizic, te vei simți tu foarte bine, sănătatea ta va fi îmbunătățită. Dar nu în ultimul rând, având puterea de a trece printr-un astfel de program încrederea în tine ca și femeie va crește.

Acestea nu sunt doare niște simple cuvinte pentru a te încuraja pe tine, ci sunt cuvinte din propriile mele trăiri și experiențe. Am trecut și eu prin multe suișuri și coborâșuri, dar am găsit câteva secrete pe care vreau să ți le împărtășesc și ție. Aceste secrete m-au ajutat să rămân devotată planului de slăbit și să continui să merg mai departe.

Dacă simți că ai obosit, oferă-ți o pauză, este mai important să reflectezi atunci când nu mai poți, decât să continui și să simți ca nu mai poți.

Creează-ți planul tău de slăbit care fie potrivit pentru stilul tău de viață, care sa nu fie asemenea unei povare pe umerii tăi. Cu un plan personal, vei fi in zona ta iar motivația va avea foarte puține șanse să dispară.

În afaceri, fiecare companie are propriul ei plan de afaceri unde sunt incluse misiunea și obiectivele firmei. Stabilețe-ți și tu misiunea și obiectivele tale, notează-le pe o foaie de hartie. Apoi cu fiecare progres pe care îl faci, scrie-l acolo și observă cât de aproape ești de obiectivul tău.

Când simți că nu mai poți, gândește-te cât de fericită vei fi sau nu că te vei opri, cum va fi sănătatea ta după abandonare. Reflectă asupra acestor două întrebări, și cu siguranță vei primi răspunsul potrivit.

Un ultim sfat, dar pe un loc foarte important ”Nu te compara cu alții” niciodată, tu ești unică. Tu faci progresele în felul tău, poate unele femei au mai multe sau mai puține kilograme de pierdut decât tine. Fiecare este construit în felul său, gândește altfel, dacă cineva face ceva nu înseamnă că și tu trebuie să faci. Ai obiectivele și misiunea ta, aceste două lucruri te definesc pe tine, nu acțiunile celorlalți sau rezultatele lor.

NutriFitUp- stil de viață pentru pierderea în greutate

Dragă femeie, pe acest drum nu ești singură. Eu te susțin la orice pas pentru a introduce obiceiuri sănătoase în alimentația ta în mod natural. Te vor ajuta să elimini kilogramele în plus fără prea mult ajutor. Finalul? Vei fi mândră de rezultatele tale și de tine.

Cu ajutorul cărților și al grupului de suport de pe Facebook, nu vei intra niciodată în pană de idei, fiindcă  ai rețete pentru aproape 6 luni. Acestea sunt scrise în funcție de aportul caloric necesar fiecarei femei ( pe care-l vei descoperi cu ajutorul instrumentelor din carte). Exact cât de e nevoie ca să faci o schimbare în viața ta!

O regulă de  aur, este Acceptarea, trebuie să accepți că au fost anumite lucruri greșite care te-au adus în acest punct, să  accepți și să fii tu împacată cu tine că poți face această schimbare pentru că tu îți dorești. Nu pentru că îți spun alte persoane, și nu trebuie să te consideri vinovată.

Stilul de viață pe care eu ți-l propun, este bazat pe o alimentație corectă, antrenamente la tine acasă sau la sală, imbunătățirea mindsetului, dezvoltarea ta. O data ce ai reușit să slăbești stima ta de sine va crește, tu vei simți că poți să faci orice, vei fi însetată de o dezvoltare continuă.

Prin programul de slăbit, nu vei lăsa în urmă doar niște kilograme în plus care s-au acumulat cu trecerea anilor, ci un bagaj de critici, frustrări și sentimente negative.

Și nu uita, schimbările pe care vrei să le faci încep de astăzi, amânarea nu este decât o cursă în care cădem foarte ușor. De astăzi tu poți face orice, ziua de mâine aparține doar celor care nu sunt cu adevărat pregătiți sau care nu își doresc cu adevărat să facă ceva.

Iar din acest moment tu ești aici și o să descoperi 3 din cele mai importante lucruri pe care ți le oferă grupul și cărțile de sprijin.

Suport emoțional

Programul de slăbit pe care ți-l ofer nu include doar exerciții fizice, si un plan alimentar. Ci și un suport emoțional de care ai nevoie. Nimeni nu îți poate oferi o susținere mai mare decât persoanele care au fost în aceeși situație ca și tine. Ai suportul meu la fiecare pas, în fiecare moment în care nu o să îți găsești motivația, sau când o să vrei să renunți. Cât și suport membrelor din grupul Vip, care sunt pregătite să îți dezvăluie experiența lor, dar și sfaturi.

Plan de slăbit

Planul de slăbit este format din rețete sănătoase, care îți asigură un anume număr de calorii de care ai nevoie pentru a slăbi. Pentru început o să îți creezi un jurnal alimentar în care vei nota aliementele la care trebuie să renunți, iar aici facem referire la grăsimi nesănătoase, produse preparate din comerț, sucuri carbogazoase, produse care conțin o mare cantitate de zahăr, produse de patiserie etc. Greutatea ta, misiunea, obiectivele.

Planul de slăbit în care te invit să faci parte te va ajuta să înțelegi tot ceea ce înseamnă slăbit, alimente bune, modul de preparare a meselor, ce trebuie să conțină o farfurie pentru a-ți asigura aportul necesar de proteine, vitamine, nutrienți de care organismul tău are nevoie.

Spre exemplu un mic dejun  sănătos pentru 1300 de kcal poate arăta așa: 40 de g biscuiți digestivi, 100 de grame de iaurt cu 2% grăsime, 1 linguriță de miere, 50 de grame de zmeură și 50 de grame de afine. Nimic complicat, dar o masă foarte importantă peste care nu trebuie să sari dacă îți doreși să obții rezultate. Asemeni acestui mic dejun, toate rețetele mele te așteaptă speciale concepute pentrut tine. Stilul de viață va deveni rutina de la care nu o să vrei să renunți, totul stă în informare și motivație.

Exercițiile fizice

Dacă îți dorești să slăbești frumos și să ai un corp tonifiat, pe lângă partea de nuriție ai nevoie și de antrenamente. Rolul lor este de a te ajuta să elimini mai repede kilogramele în plus și să nu ramâi cu o piele lăsată.

În cartea ”Antrenamente NutriFitUp” o să regăsești antrenamentele alcătuite pe zile, ușor de realizat și totul etapizat, crescând gradul de dificultate cu atenție.

Trebuie să ții cont și că exercițiile fizice imbunătășesc stare de spirit, stimulând o serie de centrii nervoși ai creierului, ceea ce te ajută sa te simți mai bine și să fii relaxată.

Dacă îți dorești cu adevărat să faci o schimbare în viața ta, ești în locul potrivit ai parte de informare, susținere și sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.