Dragile mele, încep aceste rânduri către voi cu o mărturisire: în ultimele zile mi-a fost foarte greu să iau micul dejun în fiecare dimineață. Am avut foarte multe lucruri de rezolvat, am adormit mai târziu decât de obicei, iar trezirile au fost crunte. Cu multe eforturi interioare am reușit să cobor din pat la ora obișnuită și, cu ochii cârpiți de somn, am pregătit micul dejun pentru toți 4. Acum, după ce am reușit să recuperez din orele nedormite, sunt mândră de mine fiindcă îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani, aș fi renunțat cu bucurie la micul dejun pentru încă 30 de minute de somn, prețul plătit fiind zile lipsite de productivitate și gustări nesănătoase care se transformau în kilograme.

mic dejun sanatos

Nu spun că am avut cel mai bun randament nici acum, dar cu siguranță aportul de vitamine, minerale, proteine, antioxidanți m-a ajutat să rămân concentrată la ceea ce contează cu adevărat și să continui să consum alimentele care mă ajută să slăbesc. Și am redus din daune. Ok, poate mi s-a încețoșat puțin privirea, poate îmi găseam mai greu cuvintele și eram mai irascibilă, dar știu sigur că sănătatea mea gastrointestinală a rămas intactă.

Acum, că am mintea odihnită, stau și mă gândesc ce e diferit la mine față de anii trecuți, în care nu reușeam să integrez în viața mea acest obicei sănătos. Sunt convinsă că mă ajută faptul că știu DE CE este importantă prima masă a zilei și am foarte multe idei de mic dejun sănătos.

Ca urmare, vreau ca prin acest articol să înlătur toate îndoielile și scuzele pe care le mai aveți pentru a sări peste micul dejun sau a-l „păcăli” cu un croissant și o cafea.

Despre micul dejun și slăbit

Foarte mulți nutriționiști susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei fiindcă te menține sănătos și te ajută, totodată, să slăbești. Totuși, există specialiști care fac notă discordantă și afirmă că acesta nu este deloc obligatoriu în dietele de slăbit. Din contră, am putea slăbi mai ușor fără să consumăm micul dejun. Pe aceeași linie se încadrează și celebrul stil de alimentație intermittent fasting. Dacă există persoane care slăbesc și cărora le e chiar mai bine dacă nu mănâncă ore în șir sau chiar câteva zile, în ce măsură mai este valabilă ipoteza micului dejun care slăbește? În continuare vom discuta despre studiile care stau în spatele acestor afirmații. Nu uitați că informațiile puse la dispoziție au scopul de a vă ajuta să decideți ce este mai potrivit pentru voi.

Eu vă recomand să luați cele trei mese pe zi și să vă asigurați gustări sănătoase și slabe caloric la intervale de aproximativ 3 ore pentru a nu permite senzației de foame să vă stăpânească.

De asemenea, referitor la intermittent fasting, sugerez să-l încerce doar persoanele experimentate în ceea ce privește dietele de slăbit, care și-au format o disciplină alimentară.

?De ce până acum micul dejun era considerată cea mai importantă masă a zilei, inclusiv pentru dietele de slăbit?

În primul rând, voi trece în revistă motivele pentru care e important să începem ziua cu un mic dejun sănătos:

» asigură necesarul de vitamine și minerale pentru a începe ziua în forță. Deseori, este singurul moment al zilei în care oamenii obișnuiesc să consume alimente care conțin vitamine, minerale, nutrienți;

mic dejun sanatos

» vă ajută să vă concentrați la task-urile de la începutul programului de lucru fiindcă nu mai simțiți nevoia să vă umpleți stomacul cu tot felul de gustări;

» susține accelerarea metabolismului și arderea caloriilor, ceea ce împiedică stocarea grăsimilor. Pentru ca acest lucru să fie valid, trebuie să vă asigurați că rețetele pentru un mic dejun ideal conțin cantități mari de fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

» micul dejun oferă o senzație de sațietate dacă nu consumați alimente acide;

» contribuie la controlul stresului, deoarece pe stomacul gol starea de nervozitate se instalează rapid.

?Cum ajută lipsa micului dejun la slăbit?

În anul 2019, perspectiva asupra importanței micului dejun pentru a scăpa de greutatea în plus s-a schimbat. În data de 30 ianuare, British Medical Journal a publicat un studiu în care arată că majoritatea persoanelor care iau prima masă a zilei, sfârșesc prin a mânca mai multe calorii decât dacă săreau peste el. Au ajuns la concluzia aceasta după ce au analizat 13 studii clinice realizate între 1990 și 2018, efectuate în Statele Unite ale Americii și în Regatul Unit. Explicația ar fi faptul că micul dejun nu scade foamea resimțită de organism de-a lungul zilei. Drept urmare, cercetătorii au concluzionat că, în ciuda testelor realizate până acum, încă nu există date clare care să demonstreze că micul dejun consumat zilnic ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Pe de altă parte, tot ei susțin că importanța pe care această masă o are pentru sănătate este incontestabilă.

Așadar, hotărârea de a lua micul dejun ține de nevoile fiecăreia dintre noi și de obiceiurile pe care le avem. Dacă nu obișnuiești să mănânci dimineața și asta nu te determină să mănânci snack-uri până la masa de prânz ca să-ți potolești foamea, atunci nu trebuie să-ți schimbi stilul alimentar pentru a adopta o dietă care conține mic dejun.

Dacă, în schimb, sari peste micul dejun fiindcă ești mereu pe fugă și nu reușești să te ridici din pat cu acele 20 de minute mai devreme la care tot visezi, e clar că a venit momentul să ajustezi rețetele astfel încât să îți asiguri necesarul de vitamine și minerale și, mai ales, un aport cât mai mare de proteine și fibre.

?Proteinele. Ce sunt si de ce sunt importante la micul dejun?

Proteinele, grăsimile și carbohidrații sunt cei trei macronutrienți/macros care ne oferă energie. Atenție să nu îi confundați cu micronutrienții, care se referă la vitaminele și mineralele din alimente.

Organismul consumă energie pentru a digera alimentele, ceea ce se numește efect termic al alimentelor sau termogeneză. Cel mai ridicat nivel al termogenezei îl au proteinele, deoarece pentru a le descompune în aminoacizi individuali (folosiți de organism pentru numeroase funcții) e nevoie de mai multă energie decât în cazul tuturor macronutrienților. 

proteine

Dragilor, iată în continuare o listă cu cele mai importante beneficii ale proteinelor:

Proteinele te ajută să slăbești

Potrivit medicului Heather Leidy, acest lucru se datorează faptului că o masă bogată în proteine (spre deosebire de o masă bogată în carbohidrați) stimulează secreția unor hormoni ai sațietății, cunoscuți drept PYY și GLP-1, care duc la scăderea ulterioară a consumului de alimente.

Contribuie la formarea masei musculare -> 1 kg de mușchi arde 100 de calorii/zi

O masă musculară crescută ajută la menținerea unui indice de masă corporală adecvat și la accelerarea metabolismului. Nutriționista Ali Miller explică astfel: mușchii influențează metabolismul în sens pozitiv fiindcă sunt foarte activi din punct de vedere metabolic. Fiecare kilogram de mușchi din corp arde suplimentar 100 de calorii pe zi. Prin urmare, 4,5 kilograme de masă musculară duce la un consum de 3500 de calorii pe săptămână, doar în repaus.

Chiar dacă aveți o perioadă de sedentarism, proteinele vă ajută să nu pierdeți masa musculară

Se întâmplă în viața oricăreia dintre noi să apară evenimente neprevăzute și să nu mai ajungem la sală sau să nu mai găsim ora aceea pentru sport acasă. În acest caz, proteinele joacă un rol crucial pentru menținerea masei musculare.

Profesorul de nutriție și metabolism din cadrul Universității Texas, Douglas Paddon-Jones, a prezentat studii în care persoane de vârstă mijlocie au stat în pat, pierzând astfel un kilogram din masa musculară, în 7 zile.

Stări de spirit proaste și anxietate? Proteinele vă pot ajuta, din nou!

Un stil de viață sănătos include și sănătatea pshică, în strânsă legătură cu alimentația. Spuneam mai sus de rolul proteinelor în sintetizarea aminoacizilor, dar ce sunt aceștia?

Aminoacizii = elementele de bază din aproape toate procesele biologice care au loc în corp. Există 20 de aminoacizi folosiți de organism, iar 9 dintre ei sunt esențiali, adică trebuie obținuți din alimente. Toți 9 trebuie să se găsească într-un singur aliment sau într-un preparat pentru a declanșa sinteza care duce la producția de masă musculară.

Așa cum în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie de succes, la fel și în spatele dopaminei (hormonul motivației și entuziasmului pentru viață) și al serotoninei (hormonul fericirii, calmului) se află aminoacizii.

Tot nutriționista Ali Miller avertizează că persoanele care au deficiențe de proteine au probleme cu neurotransmițătorii care provoacă senzația de foame sau de pofte alimentare. Apar astfel creșterea în greutate, stări negative de spirit, somn de proastă calitate și instalarea anxietății.

?Care este cantitatea de proteine recomandată zilnic?

Fetelor, există mai mulți factori de care depinde consumul zilnic, precum vârsta, greutatea, nivelul de activitate fizică sau dacă ești sau nu însărcinată. Majoritatea specialiștilor consideră că un consum minim adecvat e de aproximativ 0,8 grame de proteine pentru fiecare kilogram al greutății corporale. De exemplu: dacă ai 60 kg, ar trebui să mănânci minim 48 de grame de proteine/zi.

Un consum adecvat, care să ofere organsimului tău toate beneficiile proteinelor, ar trebui să cuprindă 1,2 – 1,6 grame/ kilogram de masă corporală.

Dacă vreți să mâncați sănătos, asigurați-vă că aportul de proteine este de minim 10% și de maxim 35% din caloriile zilnice consumate. Luați în calcul că fiecare gram de proteină consumat conține 4 calorii.

 Potrivit site-ului Regina Maria:
 ·        femeile însărcinate au nevoie de un consum suplimentar de 1 g în primul trimestru de sarcină, 9 g în al doilea trimestru și 28 g în al treilea trimestru;
 ·        femeile care alăptează au nevoie de un consum suplimentar de 19 g de proteine pe zi în primele 6 luni de alăptare și 13 g de proteine după această perioadă. 
 ·        pentru sugari, copii și adolescenți, cantitatea variază între 0,83 g și 1,31 g per kilogram de greutate corporală. 

?Sursele cele mai bune de proteine

Proteinele sunt împărțite în două categorii: de calitate superioară și de calitate inferioară.

Cele de calitate superioară conțin o proporție mare din toți aminoacizii esențiali, din această categorie făcând parte cele de origine animală: iaurt, brânză, carne, pește, ouă.

Cele de origine vegetală sunt incomplete fiindcă nu conțin proporții adecvate de aminoacizi esențiali, fiind considerate proteine de calitate inferioară. Excepția ar fi soia integrală, nemodificată genetic, care conține profilul de aminoacizi cel mai apropiat de ceea ce găsim în lactate, carne sau ouă. Exemple de preparate din soia: tofu organic, păstăi edamame.

varietate fasole, naut, linte

Alte surse bune de proteine de origine vegetală:

– leguminosae: năut, linte, fasole boabe, quinoa;

– nuci: migdale, nuci braziliene, nuci, caju, pecan;

– semințe: floarea-soarelui, dovleac, in, chia, susan;

– cereale integrale: orez brun, quinoa, mei, orez sălbatic.

?Contraindicații

Deocamdată nu există dovezi certe că dietele bazate pe un consum ridicat de proteine ajută la prevenirea pierderii masei musculare sau protejează sănătatea cardiovasculară.  Este necesar să vă consultați cu medicul nutriționist înainte să faceți schimbări substanțiale în consumul zilnic de proteine.

S-a descoperit chiar că persoanele cu afecțiuni renale cronice pot suferi de insuficiență renală și deshidratare din cauza unui consum prea mare de proteine. Prin urmare, dacă știți că aveți astfel de afecțiuni, consultați și un medic nefrolog.

Rețete de mic dejun pentru slăbit sănătos

Dacă vă aflați printre femeile care au nevoie să-și înceapă ziua cu un mic dejun pentru a se simți cu adevărat în formă, vă voi prezenta în continuare câteva rețete de mic dejun sănătos care să vă ajute să slăbiți.

?Pâine integrală prăjită cu somon afumat

                 Ingredinte:

  • o felie de pâine integrală prăjită
  • 1 – ½ linguri de cremă de brânză
  • 50 grame de somon afumat
  • o felie groasă de ceapă
  • o lingură de arpagic

Se ia felia de pâine, se unge cu crema de brânză și se acoperă cu somonul, ceapa și arpagicul.

Nu vă faceți griji din cauza cremei de brânză fiindcă cercetătorii au descoperit că, de fapt, calciul conținut de produsele lactate ajută la arderea grăsimilor din corp.

?Budinca de chia cu merișoare și nuci pecan

O rețetă vegetariană, sănătoasă și ușor extravagantă.

Se iau două linguri de semințe de chia, se pun la „bălăceală” în apă pentru a se hidrata, se adaugă o lingură de dulceață de trandafiri (sau ce preferați, inclusiv gem), se adaugă merișoarele confiate și 2-3 nuci pecan/caju/macadamia/braziliene.

?Fulgi de ovăz cu vișine

fulgi ovaz cirese

Se lasă fulgii de ovăz la înmuiat în lapte de migdale fără zahăr, se adaugă o linguriță de miere și două căni de vișine/ fructe de pădure.

Vișinele contribuie la reducerea grăsimii corporale și la scăderea în greutate. Fructele de pădure scad glicemia (țin sub controlul producția de insulină) și dau o senzație de sațietate care se menține pe termen lung.

Insulina influențează procesul de îngrășare prin acutizarea senzației de foame și stocarea zahărului sub formă de grăsimi. 

?Terci de ovăz cu fructe de pădure

Se iau 50 de grame de fulgi de ovăz și se pun în apă rece, astfel încât să îi acopere cu 2 degete. Se dă oala pe foc mic și se amestecă din când în când în timp ce fierb încet. Se stinge focul atunci când fulgii au absorbit apa și s-au topit. Consistența terciului trebuie să fie groasă. Dacă vă place mai subțire, trebuie să adăugați mai multă apă.

Eu prefer să adaug peste terci fructe de pădure, dar puteți combina oricum doriți. Spre exemplu, puteți adăuga: pepene galben, brânză de vaci + stafide (pentru un gust asemănător cu cel de plăcintă moldovenească), nuci, semințe, fructe proaspete/congelate/uscate.

?Ouă cu legume

Pentru această rețetă veți avea nevoie de: o lingură de ulei de măsline, o cană de ciuperci mărunțite, 2 căni de spanac, 1 ou.

Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se călesc ciupercile și spanacul pentru două minute. Se scot din tigaie când sunt gata și se prăjește un ou într-o cantitate mică de ulei de măsline.  

?Rețete de salate pentru slăbit

Acestea sunt un mic dejun ideal pentru a slăbi sănătos și sunt extraordinar de ofertate. De la rețetele clasice, cum ar fi:

salata
  • salata cu roșii, castraveți, ceapă, pătrunjel, rucola;
  • cea cu varză nouă, mărar, morcov, măsline;
  • ton, salat verde, rucola, ceapă, roșii, ardei kapia, morcov

… la rețete moderne, precum:

  • salata de vinete cu avocado, ceapă roșie, ulei se măsline, sare, piper.

                    Vinetele scad colesterol, iar avocado este o sursă de grăsimi sănătoase.

  • salată de avocado cu țelină dată pe răzătoare, pătrunjel verde, fulgi de ardei iute, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper.  

?Idei de mic dejun sănătos pentru dieta mediteraneană

Aceasta este din ce în ce mai populară în ultimii ani datorită efectelor benefice pentru slăbit pe care a dovedit că le are și a aportului de vitamine și minerale. În plus, numeroase studii au demonstrat că dieta mediteraneană ajută la prevenirea infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral și a diabetului de tip 2.  Astfel că am ales să prezintă două rețete de mic dejun pentru acelea dintre voi care o urmează.

?Omletă în stil spaniol

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 200 de grame de cartofi dulci, tăiați în felii subțiri
  • 1 ceapă dulce, tăiată în rondele subțiri
  • o jumătate de ardei gras, curățat și tăiat în cubulețe
  • 5 ouă
  • un vârf de linguriță de sare
  • un vârf de linguriță de piper
  • 50 de grame de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Se încălzește tigaia la foc mediu, apoi se scade intensitatea focului și se adaugă cele două linguri de ulei de măsline și feliile de cartofi dulci. Ulterior se adaugă rondele de ceapă și cubulețele de ardei gras și se sotează legumele timp de aproximativ 15 minute. Cu o lingură de lemn, se amestecă legumele la cel mult 5 minute.

omleta stil spaniol

Între timp, amestecă ouăle cu sare, pătrunjel și piper într-un bol. Când sunt gata, se adaugă legumele din tigaie peste aluatul de omletă și se șterge surplusul de ulei din tavă cu un prosop de hârtie.

Se reia primul pas cu încălzirea tigăii și adăugarea uleiului de măsline.

Întreaga compoziție se pune în tigaie, se acoperă cu un capac și se așteaptă maxim 4-5 minute.

Se întoarce omleta pentru alte 4-5 minute. Când capătă un aspect auriu, e gata de așezat pe o farfurie întinsă și de servit!

?Toast cu cartofi dulci

Ingrediente:

– 1 cartof dulce

– 1 avocado

– 1 castravete proaspăt

– somon afumat

– 2 linguri de ulei de măsline

– un ou

– coacăze, banane sau alte fructe

– sare

– piper

– mărar

În timp ce pregătim cartoful pentru copt, se încinge cuptorul la 200o Celsius.

După ce se curăță cu multă apă și se înlătură coaja, se taie cartoful în felii lungi și egale ca grosime.

Se ung cu ulei de măsline pe ambele părți, se pun într-o tavă de copt acoperită cu hârtie specială și se lasă la cuptor timp de 30 de minute/ până când sunt ușor rumenite.

În acest interval, se prepară un ou poșat, se curăță fructul de avocado și se pregătesc restul ingredientelor pe care doriți să le serviți.

După ce feliile de cartofi s-au copt, se pun într-o farfurie și se ornează cu ceea ce vă încântă papilele gustative.

Rețete de mic dejun sănătos pentru copii

Așa cum vă povesteam și la începutul articolului, noi, mămicile, nu putem prepara micul dejun doar pentru noi. Avem în grijă niște puiuți care ne provoacă imaginația zilnic fiindcă ei nu mănâncă doar pentru că „e bun pentru sănătate”. Broccoli?! Poate doar dacă le arătăm că după ce mâncăm putem zbura!

Până să reușim asta, avem la dispoziție câteva idei de rețete  de mic dejun sănătoase pentru copii. Și poate că nu zburăm, dar avem puterea magică de a pregăti mâncare „atrăgătoare” pentru ei fiindcă știm ce e creativ, distractiv și le crește aportul de nutrienți. Iată câteva idei de rețete culinare.

?Smoothie cu lapte, banană și fructe de pădure

Știm că e bine să începem ziua cu un mic dejun plin de vitamine ca să avem energie. Acest smoothie este frumos colorat, are un parfum plăcut și un gust minunat. În plus, este bogat în fibre și proteine, având grijă atât de tranzitul intestinal, cât și de musculatura copiilor și sintetizarea aminoacizilor.  

Ca bonus, e super rapid!

smoothie fructe

?Omletă cu broccoli și brânză de vaci

Cum spuneam, e destul de greu să-i păcălim pe cei mici să consume broccoli, dar există întotdeauna o soluție!

?Terci de banane cu cereale – foarte ușor, poate deveni o rețetă vegană și fără gluten

Ingredientele:

  • O banană coaptă, mică/medie, pasată foarte bine
  • Lapte vegetal (sau animal), ușor încălzit (nu fierbinte)
  • Fulgi integrali, fără adaos de zahăr (de ovăz, de hrișcă, de mei etc.)
  • O linguriță rasă de karob (pudră de roșcove)
  • Fulgi de cocos
  • Scorțișoară

Sfaturi pentru prepararea eficientă a micului dejun

Acum că știm atâtea despre micul dejun și suntem înarmate cu idei de rețete atât pentru noi, cât și pentru copii, haideți să trecem în revistă câteva idei esențiale pentru un mic dejun sănătos.

?Această masă ar trebui să vă ofere 25-30% din necesarul zilnic de calorii

Energia pe care o obținem din micul dejun va fi folosită de organism pe parcursul întregii zile.

?Chiar dacă ești pe fugă, optează pentru variantele sănătoase și rapide

În loc de ceai și croissant, alege un iaurt grecesc cu fructe (prospete sau uscate). Sau 2 ouă prăjite cu spanac. O pâine integrală prăjită cu șuncă de curcan. Fulgi de ovăz cu lapte și afine.

Există extrem de multe variante!

Scopul micului dejun nu este doar să ne umple stomacul, ci să ne asigure vitaminele și mineralele necesare pentru a ne începe ziua în forță.

?Să nu lipsească de la micul dejun: carbohidrații, proteinele, grăsimile sănătoase și fibrele

Despre proteine v-am povestit deja.

În ceea ce privește carbohidrații, un studiu recent demonstrează că dacă sunt consumați la micul dejun, scad șansele de a mânca prea multe calorii în timpul zilei.  Este vorba despre carbohidrați buni, din alimente precum musli, fulgi de ovăz, cereale integrale, pâine integrală, fructe, legume.

Carbohidrații buni sunt cei complecși, adică acele glucide/zaharuri cu eliberare lentă.

Un mic dejun sănătos trebuie să conțină și grăsimi bune. Acestea:

  • mențin memoria,
  • scad nivelul colesterolui rău,
  • previn îngroșarea pereților arteriali și tulburările de ritm cardiac,
  • sunt o sursă foarte concentrată de energie,
  • protejează organele vitale,
  •  ajută la menținerea temperaturii adecvate a corpului,
  • mențin sistemul imunitar puternic datorită conținutul de acizi grași esențiali.

Atunci când vreți să cumpărați un produs, verificați dacă pe etchetă e scrisă una dintre cele 2 categorii de grăsimi sănătoase: mononesaturate sau polinesaturate.

Să trecem în revistă alimentele bogate în grăsimi mononesaturate: uleiul de măsline, de susan și de avocado, fructele oleaginoase, untul de arahide, de măsline și fructul de avocado.

avocado

Grăsimile polinesaturate se găsesc în peștele gras și semi-gras (macrou, somon, sardine, ton, păstrăv), semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, de susan, în soia, lapte de soia, ulei de pește și ulei de șofrănel.

Cum știm când am mâncat suficiente grăsimi? Este recomandat ca 20-30% din totalul caloriilor consumate zilnic să provină din grăsimi. Un gram de grăsimi înseamnă 9 calorii.

Iată că a venit și rândul fibrelor. Printre beneficiile lor se numără: îmbunătățirea memoriei, sănătatea inimii, contribuția la menținerea unei greutăți echilibrate. Având în vedere că fibrele nu se digeră, nu crește nici nivelul zahărului în sânge.

Acestea sunt importante și pentru inimă: absorb colesterolul „rău” și îl elimină din organism.

Exemple de alimente cu fibre: ovăzul, morcovii cruzi, spanacul, sfecla, semințele de floarea-soarelui, fisticul, sfecla, nucile, merese, piersicile.

Institutul de medicină recomandă ca femeile între 19-50 de ani să consume 25 g fibre pe zi.

Prevenirea cancerului de colon

Din cauza contextului foarte solicitant în care trăim, cancerul de colon este foarte răspândit. Rețeta de terci de banane este soluția perfectă.

Și-acum să vină task-urile acelea grele și să curgă un râu de mofturi și pofte din partea copiilor…

…căci suntem înarmate până în dinți cu informații clare și cuprinzătoare.

Vă mulțumesc că ați avut răbdare pentru acest articol. Oriunde am fi în lumea aceasta, corpul este principala casă pe care o avem și el ne ajută să reușim tot ce ne propunem.

Haideți să îi acordăm atenție și să nu ne mulțumim doar cu diete făcute de X și Y. Haideți să-l ascultăm, să-l înțelegem și să găsim ce este mai potrivit pentru nevoile noastre.

Astfel, vom fi împăcate cu noi însene și vom rămâne sau vom deveni modelele copiilor noștri pentru un stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TU ȘTII DESPRE
NOUA DIETĂ TRIO

PENTRU SLĂBIT ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS?

Carte Trio Editie Actualizata

Poți slăbi cel puțin 3 kilograme doar din detoxifiere, prima din cele 3 etape ale cărții TRIO.

Carte Trio Editie Actualizata

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.