Filozoful German Schopenhauer afirma: Nouă zecimi din fericirea noastră se bazează pe sănătate.
Sănătatea mentală,spirituală cât si trupească joacă un aspect foarte important in viața noastră.
Mi-a spus cineva :cine mai are timp în zilele de astăzi să se gândeasca la sănătate ?
I-am răspuns după ceva timp: cine vrea să trăiască cât mai mult,să își vadă copiii cum cresc,se căsătoresc si mai ales să nu fie o povară pentru ei.
Cât este de tragic sa fii neputincios din cauză că nu acorzi destulă atenție sănătății?
Sănătatea o transmiți mai departe generațiilor ce se vor naște,urmașilor tăi.
Câți tineri,părinți,copii știu ca ateroscleroza care duce la infarct miocardic își are începutul începand cu vârsta de 4-6 ani?
Câte fete adolescente sunt conștiente că fumatul,alcoolul,sau consumul de droguri va determina starea sănătății copiilor lor?
Câți părinți discută efectele adverse a mâncatului nesănătos pe termen lung , cu copilul său?
Câți dintre cei care citesc acum se mândresc cu pofta lor nesănătoasă care aduce confortul pshihic si totodată al doilea cancer ?
Câți dintre noi știm ce efecte au toate gândurile negative asupra sănătății?
Știai ca bucuria,satisfactia,recunoștiinta față de Dumnezeu te fac să te simți extraordinar?
80%din persoanele care trăiesc într-un mediu stresant, un cămin nefericit ajung să aibe boli psihice,ulcer de stomac,probleme cu inima si în cele din urmă decedează mai devreme.
Sănătatea este strâns legată de familie,cămin, si prieteni.
Sănătatea nu este garanția fericirii ! Dacă esti sănătoasă si nu ești fericită află că ai un motiv important să fii fericită. Fericirea ta nu depinde de nimic, de nimeni. Tu alegi dacă astăzi vrei să fi fericită sau nu. Bucuria vine din lucruri marunte!!!
Sănătate+fericire+iubire=un corp si o minte sanatoasa!
Un prim motiv pentru care ai putea fi nefericită este faptul că pui in pericol sănătatea ta,prin stilul de viață nesănătos pe care îl ai.
Aici îți dau dreptate si te susțin să faci ceva pentru a îmbunătăți aspectul acesta. Slăbești sănătos dar cum? Ce alimente să alegi ?
Vecina îți spune sa mănânci numai legume, mama spune ca nu vei fi capabilă sa dai un gram jos, soțul râde cand aude că iar vrei să slăbești și cu siguranța nu îți va ieși.
Ce trebuie sa faci ca să slăbești frumos și sănătos?
În primul rând să vezi greșelile care te-au adus aici, să stabilești dacă ești pregatită pentru un nou stil de viață care bineînțeles te va scoate din zona ta de confort.
Detoxifică organismul tău, apoi începe imediat noul stil de viată.
Urmeaza un plan alimentar bine pus la punct care nu îți va afecta sănătatea ta.
Planul alimentar trebuie sa cuprindă un meniu bogat si diversificat, să acopere necesarul tău zilnic de macronutrienti (carbohidrati complecși, proteine,fibre,lipide) si micronutrienti (vitamine, minerale).
Să nu chinuie corpul prin recomandarea de a consuma doar o anumită grupă alimentara(doar carne).
Să te facă să te simți bine, mâncarea să aibe gust.
Mesele trebuie sa fie foarte diversificate: nici un mic dejun nu trebuie sa semene, corpul trebuie sa fie mereu surprins.
Regulile sunt reguli.
Apa trebuie consumată cel putin 2 litri pe zi, în cantități mici si dese.
Slăbitul in 2 săptămâni 10 kilograme este total fals, gresit și foarte dăunător. Poate ai auzit si am să îți explic ce nu este în regulă .
Din păcate in aceste 2 săptămâni se pierde doar apa si masa musculara, și apoi corpul va pune dublu înapoi ca semn de protejare.
Slăbirea corectă este cea în care dai constant jos 2-3 kg lunar( de grasime) reglezi aportul hidric, faci mișcare și te documentezi pentru a avea o viață sănătoasă.