Dragă femeie,

Știu cum te simți când mergi la duș și te vezi din greșeală în oglindă. Știu că nu-ți place să te privești, că nu te simți deloc confortabil în propriul corp. Că nu mergi la piscină sau la plajă pentru că îți este rușine. Că nu porți haine strâmte, fuste scurte sau rochia preferată, deși ți-ai dori.

Sună ciudat să îți spun eu toate acestea, nu? În fond, nici măcar nu ne cunoaștem.

NutriFitUp

E adevărat, nu te cunosc, dar știu că din moment ce ai ajuns să citești articolul meu, ești una dintre femeile care se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Și, ca toate femeile pe care le-am cunoscut până acum, te simți descurajată și obosită să te mai lupți din nou și din nou cu morile de vânt, cu diete de slăbit care promit corpul perfect, dar care de fapt mai mult te dezechilibrează fizic și emoțional.

Știu că ultimul lucru pe care ai nevoie să îl auzi acum de la mine este că se poate și vei spune că mie îmi este ușor, pentru ca am fost sau sunt fit. Dar în sufletul tău tu știi de fapt că se poate, altfel nu ai mai căuta diete de slăbit și nu ai mai citi articolul meu. Însă, ceea ce mă face să afirm cu cea mai mare convingere că se poate, și pentru tine, și pentru oricare persoană, sunt cele peste 4000 de femei care și-au redobândit silueta mult visată. Unele dintre acestea chiar au pornit cu un bagaj mare de kilograme în plus și au reușit să slăbească 25, 30 sau chiar 40 de kilograme.

Nagivare ușoară articol:

Dietă de slăbit vs. regim alimentar
Ce presupune slăbitul sănătos?
Analiza celor mai populare diete de slăbit | Avantaje Dezavantaje
Care e, de fapt, cea mai bună dietă de slăbit? Sfaturi pentru slăbit eficient
Cum slăbești sănătos pas cu pas

Multe dintre femeile din comunitatea NutriFitUp VIP au avut parte înainte de experiențe complet neplăcute, care le-au demotivat și le-au făcut să creadă că nu vor mai reuși vreodată să arate bine. Cel mai elocvent exemplu este Erszi, care din disperarea de a scăpa rapid de kilogramele în plus, a apelat la o dieta pentru slăbit drastică care a avut efect pe moment, dar nereușind să adapteze dieta respectivă la stilul său de viață, a ajuns să pună la loc dublul kilogramelor pierdute.

Este vorba de fapt de efectul Yo-Yo cu care majoritatea femeilor care își doresc să slăbească se confruntă măcar o dată în viață, atunci când apelează la diete drastice, care promit un slăbit rapid. Vom vorbi puțin mai târziu și despre diete pentru slăbit, care sunt bune și care nu.

O altă membră a grupului NutriFitUp VIP și-a dorit să slăbească rapid 4-5 kilograme pentru că mergea la o nuntă și trebuia să arate bine în rochie. După ce a reușit să slăbească și să-și atingă obiectivul, a realizat însă că nu este ok să facă acest lucru din nou și din nou, de fiecare dată când ia câteva kilograme în plus. De ce? Pentru trei motive importante:

  1. Nu este sănătos, metabolismul tău are de suferit și la fel și pielea ta, care se va lăsa.
  2. În loc să ajuți corpul să se regenereze, îi dai de fapt de lucru, obligându-l să elimine rezidurile și dereglând, astfel, metabolismul.
  3. Nivelul de energie este mult scăzut, nu se compară cu energia pe care o ai atunci când mănânci sănătos.

Spun, astfel, NU dietei de slăbit rapid.

Așadar, ce faci atunci când îți dorești să slăbești? Unde cauți informații? Alegi orice dietă de pe net care promite un slăbit rapid? Care este cea mai bună dietă pentru slăbit?

În acest articol, mi-am propus să vorbim pe rând despre toate aceste aspecte:

Dietă de slăbit vs. regim alimentar

În primul rând, înainte de a trece la analiza diverselor diete de slăbit, aș vrea să stabilim clar diferența dintre dieta de slăbit și regimul alimentar. De ce este atât de important să facem această distincție?

Până acum ai căutat sau ai încercat diete de slăbit minune. Însă, o dietă de slăbit rapid te va ajuta doar pe termen scurt. În plus, dietele de slăbit sunt majoritatea dintre ele hipocalorice (puține calorii) și implică o varietate foarte mică de alimente pe care le poți consuma. În scurt timp ajungi să te simți veșnic înfometată, nervoasă, plictisită, chiar anxioasă. Pentru că, trebuie să recunoaștem, mâncarea este una dintre plăcerile vieții. Ușor-ușor începi să lași garda jos și revii la vechile obiceiuri alimentare. Astfel, apare efectul yoyo și ajungi într-un timp scurt să ai chiar mai multe kilograme decât înainte de dietă.

Vei mai găsi pe internet diverse diete care promit imposibilul, precum dieta de slăbit burta sau dieta de slăbit pentru picioare. Trebuie să știi că acestea sunt doar titluri bombastice menite să atragă utilizatorii de internet pe acel site. În realitate nu există astfel de diete. Nu poți slăbi localizat nici măcar prin sport. Poți slăbi la modul general, iar sportul are rolul de a tonifia mușchii abdomenului sau ai picioarelor pentru a evita lăsarea pielii.

Acum te gândești probabil de ce cartea mea de numește Dieta NutriFitUp? Ei bine, pentru că asta se caută pe internet: diete. Iar ca tu să ajungi pe acest site și eu să te pot ajuta, a trebuit să utilizez un termen comercial, ușor de găsit. Dacă aș fi intitulat cartea ”Pași pentru schimbarea esențială a stilului de viață” cred că nu aș fi reușit să îți atrag atenția și nu ai mai fi fost la fel de interesantă. De fapt, cartea mea este mult mai mult decât o dietă, este temelia de care ai nevoie pentru a slăbi, adoptând un stil de viață sănătos pe care să îl poți susține cu drag și cu ușurință toată viața.

salata-ton-masline

Același lucru este valabil și pentru cartea ”Detoxifierea”, care este în esență un proces de tranziție de la mâncatul nesănătos la o alimentație sănătoasă, naturală.

Pe de altă parte, regimul alimentar îți este recomandat de către medicul nutriționist sau diabetolog atunci când suferi de o afecțiune care necesită un anumit tip de alimentație, precum diabet, probleme gastro-intestinale, sau după o intervenție chirurgicală.

Apoi, mai există și denumirea de cură de slăbit. Pentru că cele mai multe femei fac această confuzie, trebuie să fac precizarea că dieta, regimul alimentar și cura de slăbire sunt concepte total diferite.

Cura de slăbire este o metodă la îndemâna oricui, gratuită de cele mai multe ori, drastică și chinuitoare pentru corpul tău, având ca obiectiv atingerea unei cifre pe cântar. Este promovată de obicei ca fiind preferata vedetelor care au reușit să piardă în mod miraculos și într-un timp foarte scurt un anumit număr de kilograme. Cam ceea ce a făcut prietena noastră din grupul NutriFitUp VIP când a vrut să arate bine la o nuntă.

Deși poate îți suna ciudat, dar cura de slăbire nu ajută la energizarea organismului sau la accentuarea formelor corpului, așa cum ar trebui să fie. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine, vei vedea exact cum arată pielea femeilor după o astfel de cură magică.

Ce presupune slăbitul sănătos?

Pentru mine, ca tehnician nutriționist și antrenor de fitness, slăbitul sănătos este etapa în care femeile ”se lovesc cu capul de zid”. Sunt o fire foarte directă și îmi place să spun exact ceea ce gândesc. Haide să-ți explic de ce spun acest lucru.

De-a lungul timpului am primit mii de mesaje în care femei de toate vârstele îmi spuneam ba că vecina a slăbit pentru că nu a mai mâncat pâine, ba că a citit undeva că apa cu oțet topește grăsimea peste noapte sau că proteinele te ajută să slăbești mai rapid. Ei bine, toate cele 3000 de femei care au reușit să slăbească cu Dieta NutriFitUp au dat inițial cu capul de un zid al teoriilor greșite, al miturilor despre slăbit, și au înteles că se poate slăbi doar prin schimbarea stilului de viață, dar mâncând pe săturate, fără să facă foamea, fără chin, fără să îți interzici anumite pofte, precum o prăjitură bună, ci prin alegerea unor variante sănătoase. Te-am făcut puțin curioasă?

Atunci, iată ce presupune un slăbit sănătos.

Începutul fiecărei etape este ceva nou și poate fi privit cu teamă, însă, ai un termen de 7 zile în care să te convingi dacă îți place și dacă ți se potrivește. Dă-i corpului tău un reset sănătos, fără să-i produci o traumă, apelând la detoxifiere.

O detoxifiere eficientă te ajută să aduci corpului un aport suplimentar de fibre și să-i dai o pauză de la ceea ce mâncai înainte. Este practic o trecere de la mâncatul haotic, dezorganizat și nesănătos la o alimentație sănătoasă, plină de nutrienți esențiali corpului tău, care ajută la energizarea și refacerea organismului, având ca efect automat slăbitul.

În ceea ce privește dieta NutriFitUp, îți pot spune cu cea mai mare sinceritate un singur lucru: Această dietă chiar funcționează. Uite mesajul venit din partea unei membre din grupul NutriFitUp VIP:

Diete de slabit rapid si sanatos

Pentru o viață sănătoasă este important să ne creăm propria fortăreață.

Prin documentare și aplicând cele mai bune sfaturi pentru o dietă echilibrată, care să te ajute să-ți schimbi modul de a mânca pe termen lung, îți poți crea o barieră intestinală optimă, un sistem imunitar puternic, poți să te simți fericită și plină de vitalitate și să slăbești frumos.

Haide să vedem în continuare care sunt cele mai populare diete de slăbit și dacă sunt benefice sau mai degrabă nocive pentru sănătatea noastră.

Analiza celor mai populare diete de slăbit | Avantaje Dezavantaje

Cea mai bună dietă de slăbit este cea care îți devine stil de viață și respectă piramida alimentară recomandată de medicii nutriționiști și cercetători în domeniul nutriției.

Piramida Alimentara Dieta de slabit
Sursa: Societatea de Nutritie Comunitara a Spaniei

O dietă care îți indică faptul că ar trebui să ai o pauză de 12 ore între ultima și prima masă din ziua următoare este una pe care eu o recomand. În cărțile mele de slăbit vei vedea că am subliniat acest aspect ca fiind unul foarte important. Pauza dintre mese îi dă organismului timp de ”refacere și vindecare”.

Iată, așadar, care sunt cele mai populare diete de slăbit, cu avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Dieta Rina

Această dietă de slăbit durează 90 de zile și promite o scădere în greutate de 15-20 kg. Cele 90 de zile ale dietei Rina reprezintă un ciclu în care se repetă 4 zile de alimentatie disociată: proteine, amidon, carbohidrati, vitamine.

Avantaje: rezultate mari, se slăbește destul de mult

Dezavantaje: Este greu de urmat pe termen lung, puține femei reușesc să se mențină după finalizarea dietei.

Dieta Daneză

Aceasta este una dintre cele mai stricte și agresive diete de slăbire, care promite o scădere în greutate de până la 10 kilograme și reducerea celulitei, în doar câteva zile. Dieta Daneză reprezintă un boom de 13 zile, cu un aport de doar 600 de calorii pe zi, iar lista de alimente permise este foarte restrânsă.

Avantaje: Slăbire rapidă

Dezavantaje: Scăderea glicemiei, riscuri pentru sănătatea rinichilor, ficatului sau a tractului digestiv, produce un șoc pentru organism, dieta nu propune și un mod de întoarcere la alimentația obișnuită.

Dieta Dukan

Multe vedete au încercat dieta Dukan pentru a pierde rapid kilogramele în plus. Este o dietă de slăbit bazată pe proteine, 70% dintre alimentele recomandate fiind proteine pure (carne, lactate, ouă) și 30% proteine din anumite legume. Pe lângă consumul foarte mare de proteine, o altă regulă importantă a dietei Dukan se referă la interzicerea grăsimilor și carbohidraților.

Avantaje: are rezultate rapide

Dezavantaje: foarte greu de urmat, solicită mult funcția rinichilor, adaptarea la un stil de viață și perioada de menținere își pun puternic amprenta.

Dieta Disociată

Principiul dietelor disociate este că grupele alimentare nu trebuie amestecate niciodată în cadrul unei mese sau unei zile. Adică nu poți combina lactatele, fructele, legumele, carnea, peștele, cerealele sau ouăle. Există mai multe tipuri de diete disociate: pe mese, pe zile sau pe cicluri repetate.

Avantaje: sunt mai puțin drastice și chinuitoare ca alte diete de slăbit, au rezultate bune

Dezavantaje: te vei plictisi destul de repede de aceste mese simple, iar studiile arată ca putem combina fără probleme alimente din grupe diferite.

Dieta Indiană

Este o dietă fulger, de doar 7 zile, care promite o scădere în greutate cu 5-8 kg. Se adresează în principal vegetarienilor, pentru că presupune consumul de fructe și legume.

Avantaje: nu este o dietă drastică, pare a avea rezultate bune, ajută la detoxifierea tractului digestiv.

Dezavantaje: Nu ni se spune cum facem trecerea de la dietă la un stil de viață sănătos. Ce mâncăm după dietă, câte calorii?

Dieta Ketogenică

Am cochetat și eu la un moment dat cu acest tip de meniu, însă după un timp mă plictiseam să aduc corpului doar grăsimi și proteine, parcă rezonam mai bine cu carbohidrații, iar grăsimile și proteinele în procent mai mic.

Dieta Ketogenică presupune un aport de peste 65% din alimentația zilnică de grăsimi sănătoase, 30% proteine și 5% glucide. Cu această dietă se poate slăbi până la 7 kilograme pe lună.

Avantaje: scopul dietei este educarea metabolismului să consume toate grăsimile pentru a produce energie.

Dezavantaje: nu ai voie deloc carbohidrați, sare sau zaharuri, pentru unele persoane poate cauza probleme de sănătate, este greu de urmat pe termen lung, așadat și menținerea este dificilă.

Dieta Balerina

Deși titlul sună foarte convingător, cine nu ar vrea să arate ca o balerină, această dietă este una destul de drastică și greu de urmat. În plus, se știe cât efort fizic depun balerinele ca să aibe un asemenea trup. Deși promite pierderea unui kilogram pe zi, eu nu am găsit exemple de femei obișnuite care au slăbit cu această dietă și se simt ok. În plus, se specifică clar că dieta presupune efort fizic. Deci cui i se adresează de fapt această dietă? Unei femei de 57 kg, ca mine, sau uneia de 90 de kg.

Avantaje: promite pierdere în greutate mare

Dezavantaje: este o dietă drastică, nu știm cum se va desfășura etapa de menținere și revenire la stilul nostru de viață.

Alte diete de slăbit populare pe internet

Pe lângă acestea, există și alte diete populare pe internet, precum dieta Montignac, dieta Japoneză, dieta Fulger sau diete de slăbit recomandate de diverse vedete sau influenceri.

Ideea este că orice dietă rapidă și drastică va avea efect pe termen scurt, probabil vei reuși cu efort și voință să pierzi în greutate 5-10 kg. Dar trebuie să fii întotdeauna conștientă că o pierdere rapidă în greutate vine la pachet cu niște riscuri ascunse: dezechilibre în organism, afectarea funcției anumitor organe vitale, scăderea glicemiei, creșterea tensiunii etc.

În plus, o dietă nu poate fi potrivită pentru toată lumea. Poate acea vedetă este o persoana foarte organizată și foarte activă, practică sport și apelează și la diverse tratamente corporale. Poate tu ai o gastrită sau anumite probleme de sănătate care te împiedică să consumi anumite alimente.

Orice dietă trebuie adaptată unei stil de viață sănătos, potrivit nevoilor corpului tău.

Care e, de fapt, cea mai bună dietă de slăbit? Sfaturi pentru slăbit eficient

Așa cum spuneam și mai devreme, cheie succesului în slăbit este o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Sedentarismul, mâncatul haotic (orice găsesc în frigider sau la fast-food) și alimentele procesate sunt cei mai mari dușmani ai omului modern, conduc la apariția bolilor și îmbătrânirea prematură a organismului. Deci, dincolo de aspectul fizic, trebuie să fii preocupată în primul rând de sănătatea ta.

Cea mai bună dietă de slăbit este cea care îți furnizează toți nutrienții de care corpul tău are nevoie (conform piramidei alimentare). Este cea cu care rezonezi cel mai bine, cea care nu te obligă la înfometare, ci te face să te simți plină de energie.

Transformare NutriFitUp

O dietă bună pentru tine te va face să treci de la un stil de viață haotic la unul sănătos, organizat. Astfel, vei reuși să ai și silueta mult visată, dar să fii sănătoasă și să te menții acolo pe termen lung. Alegând diete drastice, nu vei face decât să îți supui corpul unei ” curse de roller coaster”, de la o greutate mare la o pierdere masivă de kilograme și apoi iar la îngrășare. Cum crezi că va reacționa corpul tău la aceste șocuri?

Pe de altă parte, dacă vei avea răbdare să citești comentariile de pe pagina mea de Facebook, vei vedea că în cărțile mele nu vorbesc despre sau nu recomand diete. Cărțile mele oferă metode de slăbit ce țin de un stil de viață sănătos. Poți adapta meniurile mele în funcție de preferințe, respectând principiile de bază a unei alimentații corecte și sănătoase.

Cum slăbești sănătos pas cu pas

Primul lucru și cel mai important este acceptarea faptului că ai ajuns la acest număr de kilograme în timp. Nu pune presiune pe tine, fii răbdătoare și îngăduitoare cu corpul tău. Dacă te-ai îngrășat 20 kg în 5 ani, nu poți avea pretenția să le dai jos în câteva zile și să fii și sănătoasă. Marile victorii se obțin în timp, prin determinare și perseverență!

Apoi, îți propun 3 pași simpli prin care poți slăbi sănătos, fără să te mai îngrași la loc.

Pasul 1: Detoxifierea

Această etapă reprezintă un reset dat minții și corpului tău, este o trecere de la un mod de viață nesănătos, haotic la o alimentație sănătoasă și curată. Detoxifierea NutriFitUp durează 7 zile și te ajută să elimini toxinele și depunerile din colon, oferindu-ți mai multe șanse să slăbești. Spre deosebire de alte cure de detoxifiere, care te obligă să consumi doar fructe și legume sau doar sucuri, în cartea mea vei găsi rețete gustoase ce conțin toate tipurile de alimente.

Pasul 2: Dieta

Cartea mea reprezintă de fapt toată baza de care ai nevoie pentru a adopta un stil de viață sănătos, în timp ce te bucuri de pierderea în greutate. Dieta NutriFitUp conține meniuri zilnice ce conțin 3 mese principale și 2 gustări, împărțite pe trei tipuri de aport caloric: 1300, 1500 și 1800 de calorii, în funcție de câte calorii are nevoie fiecare corp pentru a slăbi. Meniurile zilnice acoperă nevoile nutriționale ale corpului și conțin toate tipurile de alimente. Ai voie să consumi chiar și înghețată, pizza sau dulciuri făcute în casă. Nimic nu e interzic, atâta timp cât optăm pentru variante sănătoase. Așadar, nu te vei mai simți ” pedepsită că ești la regim”, așa cum se întâmpla până acum, când țineai diete drastice.

Pasul 3: Antrenamente pentru femei și mămici

Exercițiile fizice sunt foarte importante, și nu doar pentru slăbit, pentru că previn lăsarea pielii. Cartea mea conține antrenamente fizice complete pentru femei, mămici și graviduțe, pe care le poți face acasă sau la sala de fitness. Antrenamentele sunt ușoare și accesibile oricărei femei și conțin exerciții de slabit eficiente pentru slăbit și tonifierea musculaturii, fără, însă, să fie periculoase, să provoace dureri sau accidentări. Cartea conține poze ce exemplifică foarte clar fiecare mișcare.

Concluzii

Așadar, un slăbit sănătos implică în primul rând răbdare și alegeri înțelepte. În loc să mănânc o shaorma în oraș, îmi pot face una la fel de gustoasă acasă, pentru că am controlul ingredientelor și știu exact ce consum. În loc să mănânc o prăjitură de la cofetărie, plină de zahăr alb și grăsimi hidrogenate, îmi pot face acasă o budincă de chia sau o plăcintă cu fructe.

Un alt lucru foarte important în slăbitul sănătos e organizarea, respectarea numărului de mese și al orelor la care le servim.

Nu e nevoie de diete minune ca să slăbești. Nici nu există așa ceva. Din contră, aceste diete drastice pot face mai mult rău decât bine, îți pot afecta sănătatea și, cu siguranță, vei avea parte de efecte yo-yo.

Știu că orice început poate părea greu, însă luarea deciziei de a slăbi și a avea un stil de viață sănătos este cea mai bună dovadă prin care îi poți arăta corpului tău că îți pasă de el, că îți pasă de tine și de viitorul tău, că pui pe primul loc sănătatea ta. Gândește-te că punctul în care ai ajuns acum este rezultatul unui cumul de decizii neinspirate din ultimii ani. Dar când vei lua și decizii înțelepte, în avantajul tău? Cât vei mai amâna decizia care te va duce spre atingerea visului tău?

Cel mai bun moment să începi să ai grijă de tine, de sănătatea ta, de silueta ta, nu este nici ziua de luni și nici data de întâi ale lunii. Cel mai bun moment este ACUM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alatura-te miilor de femei care au slabit deja cu NutriFitUp!

Detoxifiere.
Dieta slabire.
Mentinere.

Peste 350 de pagini color cu indicatii si retete sanatoase pentru detoxifierea mintii si a trupului, pentru o slabire sanatoasa si apoi, pentru o mentinere echilibrata. Fiecare meniu are o poza color reprezentativa.

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.