Morning routine

Ai început de curând un stil de viață sănătos și circumferința taliei s-a redus, însă la față încă nu vezi modificări? Hai să descoperim împreună care sunt cauzele și cum să slăbești la față pentru a obține aspectul dorit.

Atunci când te-ai îngrășat, întregul tău organism a început să depună grăsime, aceasta localizându-se inclusiv la nivelul feței. În timp, pierderea în greutate va avea efecte și în ceea ce privește aspectul feței, iar în curând aceasta va începe să arate din ce în ce mai suplă, însă trebuie să ai… puțină răbdare.

Zonele în care se depune mai multă grăsime (abdomenul, coapsele) sunt și cele în care poți scăpa cel mai ușor de aceste depozite, iar programele de antrenament la sală cresc eficiența modificărilor din alimentație, prin accelerarea arderilor la nivelul zonelor pe care le lucrezi.

Cu toate că în ceea ce privește grăsimea din zona feței exercițiile au rezultate mai puțin spectaculoase, există câteva trucuri care te pot ajuta. Masajul facial, de exemplu, face fața să pară mai tonifiată. De asemenea, poți încerca și câteva exerciții simple care să crească tonusul feței. Chiar dacă îți pare amuzant, a deschide gura și a scoate limba pot fi mai mult decât fețe comice pe care să le faci când te joci cu copiii și pot avea efecte la nivelul aspectului feței tale (inclusiv în ceea ce privește bărbia dublă). Avantajul acestor exerciții este, pe lângă faptul că le poți face oriunde și oricând, că cel mai probabil îți vor da și o stare de bine – a-ți mișca buzele în sensul unui zâmbet te poate face… să zâmbești cu adevărat.

Cum îți dai seama dacă ai fața rotundă sau chiar s-a umflat

Grăsimea acumulată la nivelul feței apare ca urmare a excesului de grăsime de la nivelul întregului organism. Așadar, dacă vezi că aspectul feței tale se schimbă semnificativ, cel mai probabil acest lucru se întâmplă odată cu acumularea de grăsime și în alte zone. Dacă totuși ți se pare că aspectul feței tale este rotunjit chiar și fără a avea kilograme în plus e posibil ca pur și simplu aceasta să fie morfologia feței pe care ți-a dăruit-o mama natură. Nu uita, obiectivul tău principal, pe care te îndrum și te susțin, este să fii sănătoasă și să te simți frumoasă, nu să te încadrezi în standardele clasice de frumusețe. Atâta timp cât corpul tău nu a depozitat grăsime în exces, nu-ți face griji – faptul că ai obraji rotunzi face parte din farmecul tău personal.

Cauzele acumulării de grăsime la nivelul feței

Grăsimea acumulată la nivelul feței poate să apară ca urmare a creșterii semnificative în greutate. Astfel, odată cu acumularea kilogramelor, va crește țesutul adipos de la nivelul întregului organism, ceea ce va face și fața să aibă un aspect rotunjit.

Cu toate acestea, dacă nu te-ai îngrășat sau dacă pierderea în greutate la nivelul întregului corp este evidentă, dar ți se pare că ai fața mai rotundă decât ar trebui, să știi că există o serie de alte cauze pentru care fața ta nu are un aspect suplu: predispoziția genetică sau înaintarea în vârstă pot determina modificări în aspectul feței care să nu fie asociate neapărat cu creșterea în greutate.

Cum să slăbești la față cu dieta și alimentația potrivite

Nu există o dietă-minune pentru a slăbi la față, dar sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a obține un aspect mai apropiat de cel pe care ți-l dorești.

Pentru început, a alege alimente cât mai sănătoase ar fi un pas extraordinar. Fructele și legumele, alimentele cu proteine, fibre și grăsimi bune nu vor contribui doar la scăderea în greutate, ci vor da feței un aspect luminos și vor ajuta la creșterea fermității pielii (vitaminele și mineralele sunt esențiale aici).

În plus, să știi că expresia „arăți așa cum te simți” este valabilă și în acest caz – dacă îi vei oferi corpului tău alimente bogate nutritiv, în detrimentul unora care nu fac decât să îngreuneze digestia și întreg metabolismul (precum produsele fast-food), starea de bine se va vedea inclusiv la față – vei fi mai plină de energie și vei radia sănătate.

Hidratarea îți ajută fața să pară slabă

teenager holding eco reusable smart thermo water bottle with drink reminder, health care concept

Dacă ți-am povestit de importanța aperi de fiecare dată când am vorbit despre dietă, acest aspect nu va lipsi nici din discuția despre cum să slăbești la față.

Apa este unul dintre elementele cheie ale unui stil de viață sănătos, așa că este momentul să renunți la ideea că apa te face să te umfli și astfel trebuie să o eviți. Ba dimpotrivă! Atunci când nu îi oferi organismului suficientă apă, acesta va tinde să stocheze cât mai mult lichid, ceea ce poate rezulta în umflarea ușoară la nivelul părții superioare a organismului – inclusiv al feței. În plus, apa este foarte eficientă în eliminarea toxinelor, ceea ce va contribui nu doar la un aspect mai suplu al feței, ci și la o piele mai fină și fără imperfecțiuni.

Stilul de viață sănătos te ajută să slăbești la față

Așa cum ți-am mai spus, eu văd slăbitul ca pe o formă de a avea grijă de corpul nostru, pe care o alegem din iubire și nu pentru că vrem să schimbăm peste noapte aspectul unei părți a corpului. Pe lângă alimentație, odihna și reducerea pe cât posibil a stresului cotidian te ajută să ai un aspect mai plăcut al feței.

Partea bună la a trece la un stil de viață sănătos este că schimbările pozitive se vor atrage una pe alta. De exemplu, a trece la o alimentație mai sănătoasă îți va da mai multă energie pentru a face mișcare, iar mișcarea la rândul său (indiferent că vorbim de cardio, alergare sau simple plimbări) va stimula întregul organism să arate și să funcționeze mai bine. Ai putea fi surprinsă ce efect incredibil au anumite forme de mișcare la nivelul aspectului feței. De exemplu, exercițiile de respirație sau yoga te pot ajuta să îți relaxezi mușchii feței și să obții un aspect mai luminos – dispariția stresului din mușchii feței poate avea chiar efect de întinerire.

3 exerciții simple ca să slăbești la față

Oricine a încercat să slăbească rapid știe că grăsimea acumulată la nivelul feței este destul de încăpățânată.

 Chiar dacă nu poți slăbi doar în zona feței, cel mai eficient fiind să alegi programe de antrenament cu exerciții pentru tot corpul (bineînțeles la pachet cu o dietă adecvată), există câteva exerciții faciale pe care le poți încerca. Spre deosebire de alte tipuri de exerciții fizice, avantajul exercițiilor pentru față este că le poți face aproape oriunde, oricând, fără să ai nevoie de un anumit nivel de pregătire fizică.

Masaj facial ca să slăbești la față

Young woman making face massage using jade roller. Treat yourself. Morning beauty rituals.

La nivelul chipului mișcările mușchilor sunt subtile – nu se compară cu dinamica de la nivelul mâinilor sau picioarelor, de exemplu. De aceea, pentru a-ți face fața mai tonifiată, masajul facial este una dintre cele mai bune metode.

Dacă îți place acest tip de masaj și te relaxează, poate te-ar interesa chiar să mergi la salon și să soliciți un pachet ce include masaj facial. Între timp, poți încerca să îți faci singură masaj acasă. Dincolo de beneficiile în ceea ce privește aspectul, masajul facial va fi relaxant și va contribui la starea de bine, ajutându-te să fii mai conectată cu întregul tău corp.

Masaj facial pentru îmbunătățirea circulației la nivelul feței

Chiar dacă asociem pierderea grăsimii cu nevoia de acțiune directă asupra țesuturilor adipoase (celulele care depozitează, practic, grăsimea), în cazul feței circulația este cel puțin la fel de importantă. O circulație bună a sângelui la nivelul feței asigură un aspect mai sănătos și mai tonifiat pentru întregul chip.

Dacă alegi să îți faci masaj facial acasă, caută o loțiune sau un ulei potrivit tipului tău de ten – vei obține astfel beneficii duble – atât la nivelul mușchilor feței, prin stimularea circulației, cât și la nivelul aspectului pielii.

Printre cele mai comune mișcări utilizate în masajul facial sunt ciupiturile ușoare ale bărbiei și liniei maxilarului, dar și masarea obrajilor cu mișcări circulare.

Umflă obrajii și menține poziția timp de 30 de secunde

Dacă ai copii mici, acest exercițiu este ideal – cu siguranță le vei fura cel puțin un zâmbet. Pe lângă faptul că întreaga față se va relaxa, acest exercițiu va reduce și senzația de greutate pe obraji pe care o putem căpăta ca urmare a stresului cotidian (pentru că ne menținem inconștient fața încordată).

Rostește cu voce tare vocalele a, e, i, o, u, ă, î

Acest exercițiu este pe cât de simplu, pe atât de util. Rostește fiecare vocală, apoi menține pentru câteva secunde poziția în care ajunge gura la rostirea acesteia. După fiecare repetare, revino la poziția anterioară și relaxează pe cât posibil toți mușchii feței. Acesta este unul dintre exercițiile simple care ajută inclusiv la bărbia dublă.

5 exerciții pentru a scăpa de bărbia dublă

Gușa, sau bărbia dublă, poate fi unul dintre lucrurile care nu te încântă atunci când te uiți în oglindă. Vestea bună este că poți face câteva exerciții simple pentru a tonifia zona și pentru a scăpa, ușor ușor, de bărbia dublă. Nu ai nevoie de programe de antrenament și nici de echipament special!

Scoate limba și încearcă să îți atingi nasul cu vârful limbii

În timpul acestui exercițiu, buzele trebuie să fie relaxate. Deschide gura, scoate limba și încearcă să o îndrepți în direcția nasului cât de mult reușești. Poți repeta de 5-10 ori.

Zâmbește larg

Woman reading message and smiling

Pentru acest exercițiu, întinde colțurile gurii cât mai mult către exterior, în timp ce ții maxilarul închis și împinge cu limba în partea din față a dinților. Repetă de 5-10 ori.

Rotește capul

Pentru a scăpa de grăsimea din zona bărbiei, este necesar să lucrezi mai mulți mușchi din această zonă, inclusiv mușchii gâtului. Pentru a lucra această zonă, exercițiile ce implică rotiri de cap sunt foarte potrivite. Astfel, acest exercițiu presupune înclinarea capului pe direcția dreapta-stânga sau față-spate, dar și rotiri complete de cap.

Ridică bărbia

Similar celui anterior, acest exercițiu lucrează mai mulți mușchi din zona gâtului. Este necesar să stai în picioare sau pe un scaun (cu spatele drept) și să ridici bărbia până când ajungi să privești tavanul, menținând poziția timp de 10 secunde.

Sărută cerul

Acest exercițiu are la bază chiar mișcările de bază ale celui anterior. Astfel, vei începe prin a ridica bărbia până când vei ajunge într-o poziție în care fața ta este aproximativ paralelă cu tavanul, iar la final vei adăuga țuguirea buzelor, asemenea unui sărut pe care vrei să îl trimiți în sus.

Alte trucuri care-ți fac fața să pară mai slabă

Dacă vrei să îți faci fața să pară mai slabă până vei vedea efectele schimbării stilului de viață poți încerca câteva trucuri care te vor face să te simți mai încrezătoare.

Printre cele mai eficiente metode sunt … coafura și machiajul. Ai fi surprinsă cât de mult îți schimbă aspectul o coafură nouă sau câteva trucuri de conturare a feței astfel încât să pui în evidență ce îți dorești. De exemplu, pe partea de coafură sunt recomandate tunsorile asimetrice – dacă te tentează, încearcă un bob asimetric sau o coafură cu păr filat în jurul feței. În ceea ce privește machiajul, încearcă să accentuezi pomeții și să conturezi nasul și bărbia.

Beauty blogger shoots daily female movies of makeup routine on camera, woman curly hair

Fața oricărei femei este frumoasă!

Zâmbetul și lumina din privire înseamnă mai mult decât forma feței sau rotunjimea obrajilor, așa că primul pas pe care te invit să-l faci pentru a avea o față și mai frumoasă este să alegi un stil de viață sănătos, care să te facă să te simți mai bine în pielea ta. Să ai mai multă energie, să mănânci alimente de calitate, să dormi suficient și să te bucuri de corpul tău sunt lucruri care te vor ajuta să radiezi mai mult decât orice procedură estetică sau machiaj.

Totuși, pentru că mișcarea face bine oricărei părți a corpului, poți încerca exercițiile simple pentru zona feței, acestea fiind ușor de făcut și având avantaje pentru elasticitatea țesuturilor din zonele pe care le mișcăm mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TU ȘTII DESPRE
NOUA DIETĂ TRIO

PENTRU SLĂBIT ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS?

Carte Trio Editie Actualizata

Poți slăbi cel puțin 3 kilograme doar din detoxifiere, prima din cele 3 etape ale cărții TRIO.

Carte Trio Editie Actualizata

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.