Dragă femeie, 

Mă bucur tare mult că ai ajuns pe această pagină și sper din tot sufletul ca sfaturile mele să îți fie de ajutor pentru a obține un abdomen plat. Știu, grăsimea de pe burtă este extrem de derajantă și inestetică. Te privești în oglindă, îți prinzi efectiv grăsimea și oftezi.

Încerci să îmbraci blugii preferați, dar constați cu dezamăgire că nu-i mai poți închide la fermoar. Cunosc perfect sentimentul, după naștere, am vrut să-mi îmbrac blugii mărimea XS și am reușit să îi trag pe mine doar până puțin mai sus de genunchi. Nu realizam atunci că organismul meu a trecut prin niște schimbări, că nu e bine să pun atâta presiune pe acesta în încercarea de a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă.

Dar cum poți avea răbdare cu tine, cu corpul tău, când peste tot ți se dau ca exemplu femei care arată perfect la doar câteva săptămâni după ce au născut sau doamne trecute de 50 de ani care arată impecabil? Societatea din ziua de azi este foarte exigentă cu modul în care ar trebui să arate femeia modernă, mama sau soția perfectă.

Aceste etaloane de frumusețe și perfecțiune pe care le privim zilnic la televizor ne împing în capcana lui ”eu nu o să arăt niciodată așa…” Însă nimeni nu s-a născut slab și cu mușchi bine definiți, nu există corp perfect, ci doar multă muncă și răbdare. Așadar, haide să ne propunem de la bun început să avem răbdare cu corpul nostru. Orice transformare necesită timp și ambiție.

Înainte de a-ți explica exact ce tip de exerciții pentru abdomen plat este recomandat să faci zilnic, aș vrea să te provoc să iei o foaie de hârtie și să îți notezi greutatea actuală și circumferința taliei. Apoi stabilește-ți un obiectiv clar: unde vrei să ajungi și în cât timp? Te rog, însă, să fii realistă și să te gândești că a slăbi sănătos înseamnă să pierzi maximum 4-5 kg pe lună. Deci dacă vrei să slăbești, de exemplu, 8 kilograme vei avea nevoie de cel puțin 2 luni. 

Ce vreau să subliniez aici este că fără o alimentație sănătoasă nu vei putea obține un abdomen plat și o siluetă frumoasă. Sportul este foarte important, însă, fără o alimentație echilibrată nu vei putea realiza nimic. Știu persoane care se antrenează de 10-15 ani la sală, dar burta este tot acolo, pentru că nu se pot abține de la mâncare sau consumă alimente bogate în calorii de tip fast-food.

În articolul Dieta & Rețete pentru slăbit burtă am vorbit pe larg despre ce trebuie să conțină alimentația ta pentru a scăpa de burtică și am oferit câteva rețete de preparate delicioase.

În continuare, îți voi explica ce tip de exerciții pentru abdomen plat trebuie să incluzi în rutina ta zilnică. De asemenea, îți voi oferi și câteva materiale video pentru a te antrena în același timp cu mine 🙂

Iată ce vei afla din articolul meu:

Este necesar să faci sport pentru a slăbi burta?
Top 3 exercții pentru slăbit burta acasă
Top 3 exerciții pentru abdomen și tonifiere
Sfaturi utile pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă

Este necesar să faci sport pentru a slăbi burta?

Grăsimea de pe burtă este foarte greu de dat jos fără sport. Organismul nu poate să ardă acele depozite de grăsime dacă tu nu faci niciun efort în acest sens. Mai mult decât atât, nici nu este sănătos și nu vei avea rezultate pe termen lung. Exercițiile fizice te ajută practic să accelerezi metabolismul și să arzi mai multe grăsimi. Vreau să subliniez, însă, un lucru foarte important de reținut aici: nu se poate scăpa de burtă doar prin exerciții fizice pentru abdomen plat. Ideea este că nu se poate slăbi localizat, doar la burtă, dar vei slăbi cu totul și, în timp, mușchii abdomenului se vor tonifia. Chiar dacă obiectivul tău principal poate că este să scapi de burtă va trebui să faci exerciții pentru toate grupele musculare, exerciții cardio și exerciții pentru slăbit burtă  (abdomene, ridicări de picioare etc).

Așadar, haide să vedem în continuare care sunt exercițiile pe care ar trebui să le faci pentru a scăpa de grăsimea de pe burtică. Vom avea două mari tipuri de exerciții: exerciții pentru slăbit burta, de tip cardio, și exerciții efective pentru abdomen, pentru creșterea masei musculare și tonifiere.

Atenție! Dacă ai probleme de sănătate, întreabă medicul ce tip de activitate fizică ai voie să faci. 

Top 3 exerciții pentru slăbit burta acasă

Recunosc, mie îmi plac lucrurile simple, exercițiile simple, accesibile oricărei persoane care își dorește să slăbească sau să se mențină în formă. Așa că, în acest articol, îți voi arăta cât de simplu este să te antrenezi acasă, în confortul camerei tale. Nu este nevoie să mergi la sală sau să îți cumperi echipamente sau aparate scumpe pentru a face mișcare și a arăta bine. Nu trebuie neapărat să mergi într-o sală de fitness pentru a scapă de burtă, nici într-un caz. Trebuie, însă, să îți stabilești tu obiectivul tău, să vezi ce îți dorești de la tine și cât timp îți vei acorda. Eu am ales să fac exerciții acasă, pentru abdomen, în sală mă antrenez doar pentru brațe și picioare.

Un antrenament eficient pentru slăbit burta trebuie să cuprindă obligatoriu 3 părți esențiale: încălzirea, antrenamentul și stretchingul. Uite un astfel de antrenament tip cardio + abdomen.

După încălzirea mușchilor și articulațiilor, poți continua cu exerciții cardio. Antrenamentele cardio au rolul de a crește ritmul cardiac, prin lucrarea grupelor majore de mușchi ai corpului. Dacă sunt executate corect, acestea te ajută să elimini grăsimea corporală într-un timp mai scurt. Iată 3 exerciții cardio simple, pe care eu le recomand pentru a slăbi la burtă.

  • Alergare cu călcâiele la șezut

Aleargă pe loc timp de 1 minut, ridicând călcâiele cât mai aproape de șezut. Acest exercițiu îți va crește ritmul cardiac și îți va lucra multe grupe de mușchi, ajutându-te, astfel, să arzi depozitele de grăsime.

Alergat pe loc exercitiu slabit femei
  • Mountain climbers

Acesta este un alt exercițiu eficient atât pentru slăbit, cât și pentru tonifierea mușchilor abdominali, în care te folosești de greutatea proprie. Din poziția de flotare, aleargă alternativ cu genunchiul stâng către cotul stâng şi cu genunchiul drept către cotul drept, pe loc, 30 de secunde, fără pauză. 

Exercitiul fizic Mountain Climbers
  • Jumping jacks

Jumping jacks este unul din cele mai intense exerciții, de tipul HIIT, în care te folosești de greutatea corpului tău pentru a pune sângele și mușchii în mișcare. Nu este recomandat persoanelor obeze şi/sau cu probleme la genunchi, deoarece este foarte solicitant. În acest caz, îți recomand acest Antrenament pentru persoane supraponderale.

Depărtează picioarele prin săritură, apropie-le şi depărtează brațele deasupra capului tot prin săritură. Repetă exercițiul de 15 ori.

În continuare, îți voi arăta ce exerciții poți face pentru tonifierea mușchilor abdominali. 

Jumping-jacks

Top 3 exerciții pentru abdomen și tonifiere 

Exercițiile pentru abdomen au rolul de a mări masa musculară din această zonă. Un mușchi mai mare are nevoie de mai multă energie și, astfel, va fi obligat să se alimenteze din depozitele de grăsime de pe burtă. Lucrând atât exerciții cardio, cât exerciții pentru abdomen, ca cele din acest antrenament video pentru începători, vei vedea cum în câteva luni burta se va retrage treptat și abdomenul se va contura frumos. Nu te grăbi, nu este indicat să faci mișcări bruște, încearcă să lucrezi corect și să te antrenezi în fiecare zi. Iată, așadar, cele mai ușoare și eficiente exerciții de slăbit burta acasă:

1. Abdomene crunch

Crunch-urile sunt cele mai simple exerciții pentru un abdomen plat. Din poziția culcat dorsal, cu călcâiele depărtate, ridică capul și trunchiul de pe sol la unghi de 45°. Atenție, nu trebuie să ajungi în poziția șezut. Nu vrem să punem presiune pe zona lombară și pe mușchii gâtului. Revino apoi în poziția inițială. Execută 30-40 de repetări.

Chiar zilele trecute mă antrenam împreună cu fetele mele, Iris și Amedeea, după acest video cu exerciții pentru abdomen, pe care l-am postat acum ceva vreme. Poți încerca și tu exercițiile de acolo, nu sunt deloc complicate.

2. Ridicări de picioare

Acest exercițiu lucrează foarte bine mușchii abdominali și oblicii. Așează-te pe spate, la orizontală, cu corpul perfect întins. Întinde brațele pe lângă corp și poziționează palmele sub șezut. Ridică ambele picioarele de la sol până ce formează un unghi drept cu spatele. Revino apoi în poziția inițială. Execută 20-30 de repetări.

3. Plank

Plank, planșa sau scândura, acest exercițiu izometric pentru abdomen plat îți lucrează toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului (compusă din abdomen și zona lombară). Ponește din poziția de flotare, îndoaie coatele, lăsând greutatea copului pe antebrațe. Coatele trebuie să se afle exact sub umeri, iar corpul trebuie să formeze o linie dreaptă de la umeri până la călcâie. Menține această poziție pentru cât mai mult timp. Încordează mușchii abdominali pentru a menține poziția. Pentru început, stai în această poziție pentru 10/20/30 de secunde și apoi prelungește treptat durata.

Sfaturi utile pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă

Așa cum spuneam, deși sportul este foarte important pentru slăbit, pentru sănătatea și starea noastră de bine, acesta nu este suficient. Dacă vrei să scapi de burtă, să elimini acea grăsime din jurul talei, inestetică, dar și foarte periculoasă pentru sănătate, îți recomand să îți formezi o rutină, să începi să adopți obiceiuri sănătoase. Este nevoie să consumi alimente bogate în nutrienți, dar cu aport caloric mic sau moderat, în locul produselor de fast-food, a celor procesate cum sunt: mezelurile, pâinea albă, zahărul alb rafinat, dulciuri, produse de patiserie etc. Nu e nevoie să te înfometezi sau să recurgi la diete drastice care îți vor dezechilibra metabolismul, ci de alimentație sănătoasă, curată.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să te organizezi pentru a slăbi și a scăpa de grăsimea de pe burtă:

Urmează un program de detoxifiere

Primul pas pentru un slăbit eficient este detoxifierea. Aceasta etapă are rolul de a da un restart metabolismului tău, de a elimina toxinele din corp și a curăța colonul. Tot acum vei putea scăpa și de constipație (dacă ai această problemă). În cartea mea Detoxifierea, ai exact alimentele necesare pentru toate mesele, timp de 7 zile, cât durează această cură.

Stabilește-ți un program al meselor zilnice

Pentru a slăbi și a scăpa de grăsimea de pe burtă este foarte important să iei masa la ore fixe. Îți recomand să ai obligatoriu 3 mese principale și 1-2 gustări în fiecare zi. Metabolismul tău funcționează perfect atunci când îl pui la treabă. Una dintre membrele grupului nostru, NutriFitUp VIP, îmi scria zilele trecute că nu înțelege de ce s-a îngrășat pentru că nu mănâncă mult și are o singură masă pe zi. Răspunsul la această problemă stă chiar în întrebare: greșeala este tocmai faptul că mănânci o singură dată pe zi, de obicei seara, iar corpul nu face altceva decât să își creeze rezerve sub formă de grăsime pentru a se asigura că nu va face foamea, acest tip de răspuns se află în codul nostru genetic. Este o formă de adaptare a organismului la condițiile date.

Dacă vrei să afli cum poți să slăbești și să scapi de burtă, fără să te infometezi sau să renunți la alimentele preferate, citește articolul meu Cum să slăbești sănătos. Acolo vei găsi multe informații foarte utile.

Hidratează-te corespunzător

Spun acest lucru de fiecare dată când vorbesc despre slăbit, deoarece este esențial să înțelegem că fără o hidratare optimă corpul nostru nu poate funcționa așa cum trebuie. Apa este esențială pentru digestie și pentru transportul nutrienților către toate celulele noastre. Bea cel puțin 2 litri de apă plată de bună calitate pe zi.

Dormi suficient

Odihna este iarăși un factor important atât pentru a putea să slăbești, cât mai ales pentru sănătatea fizică și mentală. Când suntem obosiți, stresați, avem tendința să ne refugiem în mâncare, în special în dulciuri și ciocolată, care stimulează producția de serotonină (un neurotransmițător important, care induce o stare de bine). Încearcă să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte. 

Meditează, mulțumește, iubește

Starea noastră emoțională influențează într-o foarte mare măsură sănătatea și buna funcționare a organismului nostru. Corpul nostru este la fel ca un copil mic, pe care, dacă îl jignești sau îl desconsideri în mod constant va învăța să se comporte în consecință, adoptând exact acel tip de comportament negativ. Așadar, nu te programa negativ, încetează să-ți spui că ești urâtă sau grasă, cu siguranță ai foarte multe calități pe care cei din jur le iubesc. Nu judeca atât de aspru ”copilul din tine”. Învață să-ți iubești corpul pentru că este singurul loc în care vei trăi. Prima dovadă de iubire și respect pe care i-o poți arăta este să-i asculți nevoile, adică să mănânci sănătos. A doua dovadă este să începi să faci mișcare, să alergi, să faci exerciții fizice. Așa cum am văzut în acest articol, nu este deloc greu să-ți aloci 15-20 de minute zilnic și să execuți un antrenament simplu pentru slăbit la burtă sau pentru întreg corpul.

Un alt pas extrem de important este să ai grijă de psihicul tău, să încerci să diminuezi stresul, stările de nervozitate, agitație, supărare. Îți recomand să-ți începi ziua cu câteva exerciții de respirație și câteva afirmații pozitive, cu o rugăciune sau câteva cuvinte de mulțumire pentru tot ceea ce ești și ai în viața ta. Cu siguranță, ai multe lucruri frumoase în jurul tău de care bucuri în fiecare zi. Fii recunoscătoare pentru tot ce ai primit din partea Divinității sau a Universului. La fel poți proceda și seara, înainte de culcare. Citește ceva ce-ți aduce liniște și plăcere.

Sper ca sfaturile mele și exercițiile propuse să te ajute să scapi de burtă și de kilogramele în plus. Te încurajez să-mi scrii în comentarii sau să-mi spui care sunt problemele cu care te confrunți în procesul de slăbire. Întreabă dacă ai nelămuriri.

Îți doresc mult succes și perseverență. 

Cu drag,

Iulia

Comentariu despre “Exercitii pentru abdomen plat | Slabeste burta de acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TU ȘTII DESPRE
NOUA DIETĂ TRIO

PENTRU SLĂBIT ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS?

Carte Trio Editie Actualizata

Poți slăbi cel puțin 3 kilograme doar din detoxifiere, prima din cele 3 etape ale cărții TRIO.

Carte Trio Editie Actualizata

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.