Hey, bună draga mea. Mă numesc Iulia Bledea sunt cofondatoarea conceptului deja cunoscut NutriFitUp, concept cu care au reușit peste 6000 de femei să își atingă obiectivul.

Printre cele mai mari dorințe ale unei femei se numără:

  • Vreau să slăbesc la burtă și la șolduri
  • Vreau să am fundul tonifiat și bombat
  • Vreau picioare subțiri și lungi

Dacă ar fi atât de simplu să comanzi zona unde vrei să slăbești sau să o modelezi apăsând pe un buton, am fi toate așa cum visăm. Să ții cont de o singură chestie: geneticul. Mama ta, tatăl tău sunt oameni cu diferite tipuri somatice. Tu, te-ai născut dintr-o combinație de 7 gene, iar ca să înțelegi mai bine îți voi prezenta această imagine: 

Tipuri de corp

Știi, se spune că niciodată nu suntem mulțumite de noi înșine, parcă ar merge să fi fost cu păr drept (dacă am păr creț), sau să fiu mai grasă dacă sunt slabă și tot felul de gânduri care ne fac să ne pierdem stima de sine, ne fac să părem inferioare, fără strop de încredere în noi înșine.

Navigație ușoară articol:

Cum slabesti la picioare?

Iulia picioare

Vine vara din nou și te gândești la costume de baie, știu. Pe când eram în vacanță și eu, am făcut poza asta doar ca să îți reamintesc că sunt mama a două fete, acum e pe drum bebe 3 și totuși am reușit să devin o variantă mai bună a mea. Picioare subțiri voi avea toată viața și, deși poate crezi că îmi place, în urmă cu ceva timp detestam asta. Nu mă puteam accepta, voiam mușchi, picioare puțin mai groase, eram complexată, asta până am înțeles că este corpul meu.

Trecând timpul, învățând și acceptând să lucrez cu mine, să mă accept, am înțeles că multe femei și-ar dori să arate așa iar eu nici măcar nu apreciez asta. 

Ce egoistă eram! Măcar eu puteam lucra la ce nu îmi plăcea, adică la mușchii picioarelor, dar cele care nu aveau 1,73 m ce mai puteau face? Ele cum se mai ”înălțau”? 

Bine, stai liniștită că n-am reușit peste noapte să fiu în acord cu corpul meu, dar te sfătuiesc să nu te oprești doar la aspectul fizic. Tu ești mai mult de atât. 

Picioarele subțiri, adică eliminare retenție apă și grăsime este maximul ce poți obține, însă, masa musculară nu o poți pierde, sistemul scheletic nu îl poți modifica, nu te lăsa păcălită de reclame, prafuri și alte născociri.

Calitatea corpului ar trebui să o vezi în oglindă. Pielea este moale? Este flască? Există celulită?

Membra R picioare
Uite un exemplu al membrei R.

A urmat 5 luni acest pachet de cărți pentru slăbit

Ce este important de reținut: a făcut drumeții, mișcare, a mâncat sănătos ca să poată obține acest rezultat de ”picioare subțiri”.

Dacă comparăm imaginea 1 cu 3 constatăm ce diferență uriașă există.

În următorul paragraf îți voi lăsa câteva exerciții speciale pentru antrenamentul picioarelor.

Exerciții de slăbit pentru picioare

Cele mai optime exerciții pentru slăbit sunt cele lucrează toți mușchii corpului. Se știe deja că mușchii picioarelor sunt cei mai mari consumatori de glucide. Sunt mușchii cei mai importanți pentru o femeie aș spune, pentru că noi asta ne dorim, picioare ferme, nu-i așa? Nu am întâlnit o femeie care să spună ca ea vrea brațe mari și spate lat ☺.

Spre exemplu genuflexiunile, îți lucrează atât abdomenul cât și pieptul dacă lucrezi cu o bară sau cu 2 gantere. 

Pe de altă parte, nu trebuie sa te epuizezi de la prima încercare, pentru că, trebuie să știi ceva, aceste exerciții pentru lucrarea musculaturii picioarelor nu este deloc ușoară. 

Ba chiar vă pot spune că un astfel de antrenament este printre cele mai solicitante. De ce e așa? Pentru că lucrăm pe cea mai mare grupă musculară. 

Exercițiile pentru slăbirea picioarelor trebuie să aibă în vedere principalele grupe de mușchi. Aceștia trebuie lucrați prin exerciții specifice: mușchii cvadricepși, tilialis anterior, glutei, surali, bicepși. 

Important este ca tu să te obișnuiești cu acest tip de antrenament, cu exerciții executate corect, prin care să obții exact ce-ți dorești: modelare și tonifiere pentru mușchii picioarelor și suplețea atât de dorită de femei. 

Nu trebuie neapărat să respecți la punct programul de exerciții, important este să îți faci un obicei din asta și să perseverezi. 

Obișnuindu-te cu astfel de exerciții pentru picioare suple, îți vei modifica aspectul pe zi ce trece, iar antrenamentul nu ți se va mai părea în timp atât de complicat. 

Plus de asta, picioarele tale vor deveni mai ferme, mai suple și îți va crește și rezistența la efort susținut.

Cum poți sa slabesti la picioare?

Dacă te-ai hotărât să începi, poți să faci totul ”ca la carte„ mâncând sănătos, urmând un program de detoxifiere pentru reactivarea metabolismului, schimbând vechile obiceiuri de a mânca nesănătos, poți începe să dormi bine și suficient și să urmezi exercițiile propuse de noi:

  • genuflexiuni
  • fandări
  • sărituri cu coarda
  • exerciții la sol 

Nu uita sa alergi zilnic, sa faci mișcare zilnic! Este foarte important să reușești sa creezi o rutina și din sport, nu doar din alimentație. În afară de asta, aceste exerciții de slăbit sunt și foarte sănătoase pentru corp, tu te vei simți cu siguranță mai vioaie, mai plină de viață.

Tipurile de exerciții pentru picioare – clasificare

Îți recomand sa combini exercițiile, fie că alegi sa mergi la sală, fie că alegi să le faci acasă, nu te opri doar la a face genuflexiuni spre exemplu, ci îmbogățește-ți paleta de exerciții. După părerea mea, doar un astfel de tip de antrenament este funcțional și rezistă în timp.

Exercițiile la sol/saltea sunt foarte benefice pentru relaxarea ligamentelor dar și întărirea musculară.

Exercițiile la aparate întăresc musculatura, te ajută să îți conturezi formele.

Exercițiile cu propria greutate, săriturile, mersul pe bicicletă sunt exerciții complexe care te vor ajuta sa îți menții echilibrul energetic, să ai picioare frumos conturate, bineînțeles dacă există și o dietă echilibrată.

Poți avea picioare subțiri fără un program complex de exerciții?

…Nu. De fapt dacă îți dorești o piele atârnată, flască poți, însă nu am auzit nici o femeie care să îmi spună că este mulțumită chiar dacă îi atârnă pielea.

Deci cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să mănânci sănătos să eviți zahărul, alimentele rafinate, pentru că de cele mai multe ori acestea se depun sub formă de grăsime, în special pe coapse și fese producând un aspect de coajă de portocală.

Cele mai recomandate exerciții pentru picioare frumoase, sexy și tonifiate

Poți face exercițiile pentru picioare inspirandu-te de aici:

Genuflexiunile

Există nenumărate tipuri de genuflexiuni pe care le poți face. Și eu îți recomand să alegi mai multe variante, pentru a nu te plictisi. Unul din secretele unui program fizic susținut este să alegi exerciții variate care să te scoată din rutină. 

Exercitiul genuflexiuni

Poți face genoflexiuni simple cu mâinile la orizontală, cu mâinile pe lângă corp, ori cu mâinile la ceafă. 

De asemenea, poți alege genuflexiuni cu o greutate în mâini. 

Dacă alegi astfel de exerciții cu greutatea, trebuie să știi ca aceasta se țin la nivelul pieptului cu ambele mâini. Se depărtează picioarele spre exterior, se duce greutate cu ambele maini la piept și se pornește în seturi (unul – două) de câte 15 fiecare.

Poți face de asemenea și genuflexiuni pe un picior, eventual după ce ai căpătat ceva experiență și nu ți se mai pare un efort exagerat. 

Fandările

Fondari Laterale

Fandările de asemenea sunt exerciții foarte bune pentru lucrarea mușchilor de la picioare. 

Cum execuți corect o fandare? 

În primul rand trebuie să folosești greutăți în fiecare mână, pentru un efect sporit. 

Stând în picioarele, cu greutatea în fiecare mână, faci un pas înainte, nu prea mare, apoi cobori piciorul lăsat în spate până ce genunchiul se apropie de sol, fără să-l atingă. 

Pentru o fandare corectă, unghiul dintre coapsă și gambă trebuie să fie un unghi drept (de 90o). 

După aceasta se revine la poziția inițială și se trece la celălalt picior.

Lucrul pe stepper

Nu trebuie să ai un stepper ca să faci astfel de exerciții. La o adică poți improviza – o lădiță din lemn rezistentă, care să-ți susțină greutatea este foarte bună. 

Ce exerciții se pretează la această urcare pe stepper? 

În primul rând poți începe cu ridicările pe vârfuri. Te urci pe marginea stepper-ului, te ridici pe vârfuri, după care cobori. Poți face seturi de câte zece (2-3 seturi).

Apoi, mai poți face exerciții de urcare și coborâre pe stepper. 

Poți folosi și un scaun mai mic, e foarte bun și acesta, cât timp este suficient de stabil, nu vrei să ai un accident.

Începi prin a urca piciorul stâng pe scaun și apoi ridică piciorul celălalt, după care schimbi. Repetă astfel de mișcări de 10 ori – poți face 1-2 seturi.

Lucrul la sol

Există multiple exerciții ce pot fi efectuate la sol, fără greutăți. Spre exemplu, ridicarea piciorului în spate ori în lateral. Vă sugerez să faceți câte un set din ambele tipuri de exerciții. 

Vă așezați pe jos, stând în genunchi, cu mâinile sprijinite pe podea. Astfel poziționată, ridică piciorul și întinde-l spre înapoi. Încercați apoi cu celălalt picior. Repetați de 10 ori pentru fiecare picior. 

Treceți apoi la ridicarea spre laterala piciorului, tot în seturi de câte 10 pentru fiecare picior. 

Tot de la sol poți încerca să faci podul. Din poziție întinsă pe spate, cu picioarele flexate și mâinile pe lângă corp sprijinite pe podea, cu călcâiele lipite de sol, astfel încât laba piciorului să fie întinsă la 45 de grade de podea. Poziționate astfel, încercați să vă ridicați pelvisul pentru o secundă. Repetați de 15 ori. 

Un alt tip de exercițiu este podul combinat. Acesta presupune să ridicați pelvisul și în același timp unul dintre picioare, revino la poziția inițială și ia-o de la capăt. Executați câte 15 ridicări pentru fiecare picior.

Exista o dieta pentru picioare subțiri în doar cateva săptămâni?

Pentru că în timp am învățat să am grijă de corpul meu și să mi-l accept așa cum este el, vă împărtășesc și vouă câteva elemente din stilul meu de viață. 

Vă spun din start că aceasta nu este propriu-zis o dietă pentru picioare subțiri ci este un program alimentar pe care eu îl urmez și care pot să vă spun că funcționează.

Ideea de bază e următoarea: să eliminăm complet grăsimile saturate. 

Un alt punct peste care eu personal nu trec este în privința combinării proteinelor cu carbohidrații. Nu trebuie cu niciun chip combinate proteinele cu carbohidrații la aceeași masă, mai mult de atât vă spun că după o masă de proteine trebuie să lăsați să treacă câteva ore până la o masă cu carbohidrați. 

Eu țin cont de acest lucru și ați văzut că pentru mine dieta pentru picioare subțiri funcționează. 

Vă invit de asemenea să faceți dușuri combinate, rece cu cald, dușuri care au un efect de drenaj care îmbunătățește circulația sângelui și tonifică musculatura picioarelor. 

Să beți lichide suficiente. Cel mai bine să fie apă plată. Fără lămâie! Lămâia este un carbohidrat și dacă în ziua respectivă consumați carne (proteină) dieta nu mai are efect. Deci, să fie apă plată, fără lămâie, în jur de 2 litri pe zi. 

Este bine să vă îmbogățiți alimentația în fibre. Eu folosesc foarte mult tărâțele de ovăz integrale (fără zahăr). 

Pentru că organismul nostru nu digeră fibrele, doar le elimină, acestea vor ”trage” după ele și grăsimile și eventualele toxine reținute în corp. 

Ce alimente să consumi? 

Trebuie să ai în vedere legume, carne albă (pui, curcan), carne slabă de vită ori porc, pește de orice fel (chiar și dacă e ușor gras), pâine integrală, paste integrale, orez roșu ori brun, lactate de orice fel (să aibă sub 6% grăsime brânzeturile și sub 3% iaurtul, kefirul, sana), nuci, migdale, alune. 

Ideea e totuși să nu exagerezi cu nimic. Nu poți să ții o dietă, oricare ar fi aceasta, dacă consumi 1 Kg de nuci pe zi. Efectul va fi de îngrășare, nu de slăbire. 

Vă sugerez să renunțați la următoarele alimente: lapte dulce, lactate foarte grase precum brânză, cașcaval, mozzarella, carne grasă, grăsimi, cartofi, orez alb, paste făinoase, prăjeli (carnea se consumă friptă ori fiartă), dulciuri, alcool. În general trebuie renunțat la alimente procesate. 

Urmând un astfel de regim alimentar care nu doar că îți subțiază picioarele ci te și ajută să slăbești – te scapă de grăsimea neplăcută, te vei simți în primul rând tu mai bine cu tine. 

Dacă această dietă ți se pare drastică, înseamnă că nu ești pregătită încă pentru picioare suple. Și nu trebuie să vă gândiți că faceți acest efort doar pentru a pune bărbații pe jar, ci o faceți pentru voi, să vă simțiți bine în propria piele. Cu voință, se poate orice!

Dieta miracol nu există, există exerciții funcționale alături de o alimentație sănătoasă, corectă. 

Pe lângă exercițiile pe care vi le-am recomandat anterior, ar fi bine să vă obișnuiți să urcați scările și să nu mai folosiți liftul, să vă faceți un obicei din a merge pe bicicletă, să vă faceți un program zilnic de mers pe jos, să nu stați pe scaun mai mult de o oră, să alergați, să vă jucați, să săriți coarda, să mergeți pe role dacă vă face plăcere. 

Și ori de câte ori se ivește ocazia, să profitați de ieșiri în aer liber, să faceți mișcare.

Vezi aici detalii și despre alte exerciții de slăbit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TU ȘTII DESPRE
NOUA DIETĂ TRIO

PENTRU SLĂBIT ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS?

Carte Trio Editie Actualizata

Poți slăbi cel puțin 3 kilograme doar din detoxifiere, prima din cele 3 etape ale cărții TRIO.

Carte Trio Editie Actualizata

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.