Postul este în esență o temperare a obiceiurilor alimentare, dar și o perioadă de împăcare cu tine însuți și cu ceilalți. 

În dogma creștină, postul semnifică o perioadă de întărire a trupului și de curățare a sufletului. Se presupune că cei ce țin post îmbrățișează o stare spirituală de reflecție asupra propriului eu, de introspecție asupra propriei persoane în vederea găsirii adevărului, iubirii, încrederii. 

După părerea noastră, indiferent de convingerile pe care le avem, putem folosi acest interval de timp pentru a ne curăța organismului, chiar și pentru a slăbi, cu condiția să o facem în mod adecvat, fără excese de o parte sau de alta. 

Ce conține acest articol?

Mancaruri de post / vegane

Cum poți să slăbești în post?

Este postul cea mai bună dietă de slăbit? Este eficientă detoxifierea organismului în perioadele de post? 

Știu că îți pui astfel de întrebări și mai știu că ai și citit, probabil, multe informații legate de eficiența slăbirii în post

Din punctul meu de vedere trebuie să existe o măsură în toate, fie că este vorba de o dietă de post, de detoxifiere, de o slăbire rapidă și așa mai departe. 

Perioadele de post sunt prin natura lor nu doar niște perioade cu restricții alimentare severe, din care sunt eliminate toate produsele de origine animală: carne, lapte, brânză, ouă. Postul are în primul rând o semnificație religioasă, iar din acest motiv s-ar putea să fie de folos multora dintre voi. 

Noi, nutriționiștii, vă repetăm deseori că pierderea în greutate nu se poate face doar printr-un regim alimentar drastic, indiferent care ar fi acesta. Drumul este lung când ai kilograme în plus și ar trebui să plece de la o ”detoxifiere a sufletului și a minții” cum spune medicul terapeut Edith Kadar. 

În esența lui, postul vizează exact aceste elemente de care am avea nevoie pentru a începe o slăbire eficientă. 

Iată de ce, s-ar putea să ai mult mai mult succes să slăbești în postul Paștelui sau al Crăciunului, decât în oricare altă perioadă din an. 

Este postul o metodă de slăbire de sine stătătoare?

Răspunsul meu este unul cât se poate de simplu, dacă avem în vedere cele enunțate anterior: depinde de starea ta emoțională, de motivările tale dar și de ceea ce pui în farfurie. 

Și, nu, nu este îndeajuns să fii mulțumit de numerele arătate de cântar, ținând cont că o slăbire accelerată este dăunătoare pentru sănătate. 

Pierzând brusc în greutate poți să te alegi cu senzații de slăbiciune, stări de leșin, moleșeală, oboseală, mușchii slăbesc, pielea atârnă dizgrațios. 

Plus de asta, faptul că îți privezi organismul de anumiți nutrienți, s-ar putea să îți aducă probleme mari de sănătate

Spre exemplu, lipsa alimentelor bogate în calciu, zinc, seleniu, generează în timp deteriorarea părului și a unghiilor. 

Este sănătos să dublăm efortul postului cu o metodă de slăbire?

Alegerea de a slăbi este a voastră, pentru că voi vă cunoașteți cel mai bine corpul. Bineînțeles că este sănătos, important este să nu o facem la întâmplare. Nu putem să sperăm la minuni, nici măcar în acest răstimp. Nu există dietă fulger de post decât dacă vrei să scapi rapid de 2 – 3 Kg pentru a încăpea în rochia de Paște. Postul nu are niciun efect asupra pierderii în greutate dacă regimul nostru alimentar se bazează pe cartofi prăjiți.

Trebuie să ne formăm principii alimentare sănătoase, să știm de câte calorii are nevoie corpul nostru pentru a funcționa în mod corespunzător. 

Dacă ajungem să înțelegem că lipsa unor macro și micronutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului nu ne oferă nimic bun, înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Lipsindu-ne de astfel de elemente nutritive esențiale nu numai că nu vom slăbi, dar vom fi mai frustrați ca înainte și cu mai multe kilograme în plus. 

Ce este postul și ce efecte are asupra sănătății noastre

După cum vă spuneam anterior, postul înseamnă renunțarea la orice aliment de origine animală. 

Acest lucru înseamnă eliminarea din alimentație a proteinei animale. Deși impresia este una plăcută pentru organism, ea venind cu acea senzație binevenită de ”ușurare”, plus o digestie mult mai bună, totuși, această perioadă este una destul de complicate, o adevărată capcană pentru senzația de foame. 

Am întâlnit persoane care erau încântate de reușita lor din post. ”Am slăbit ținând post” spuneau ele. Și după câteva luni kilogramele reveneau mai abitir, iar starea de sănătate era din ce în ce mai proastă. 

Abstinența organismului de la o serie de nutrienți trebuie compensată pentru a nu ajunge să regretăm această alegere. 

Putem, de exemplu, pentru un meniu principal să avem în vedere proteină vegetală, carbohidrați, lipide sau fibre, cu condiția să mergem pe două – trei grupe alimentare, eliminând astfel riscul de a mânca haotic ori să căpătăm apucături compulsive de foame. 

Dacă înțelegeți că postul poate fi deosebit de folositor, atâta timp cât nu-l priviți strict ca pe un regim de slăbit și aveți în vedere toate celelalte aspecte menționate de noi, cu siguranță el poate să fie benefic pentru minte și corp. 

Beneficiile postului

 • Îmbunătățire a stării psihice, datorate postului intermitent și a unui regim de viață mult mai eficient 
 • Curățare a corpului, dacă renunțând la mâncărurile ”de dulce” adoptăm o dietă alimentară sănătoasă
 • Îmbunătățirea sistemului digestiv, mai ales dacă nu uităm să consumăm fibre în această perioadă
 • Curățarea organelor endocrine: ficat, pancreas; postul s-a dovedit a fi o cură de detoxifiere eficientă, cu condiția să avem grijă ce punem în farfurie (postul poate să ne furnizeze și o acidoza generalizată, fiind o cură periculoasă, dacă nu ne supraveghem atent regimul alimentar).
 • Aport de fibre deosebit de eficiente pentru redresarea digestiei
 • Tranzit intestinal îmbunătățit

Metode de slăbit în post

Mulți dintre cei ce au ținut post se plâng că în loc să slăbească au ajuns să se îngrașe. 

Dacă avem în vedere și ce urmează după post, și anume mesele deosebit de bogate de sărbători (de Paște, de Crăciun), nu este de mirare că se întâmplă acest lucru. 

Eu sunt aici să vă îndrum, să vă ofer sfaturi utile, astfel încât să poți depăși această perioadă cu bine, în avantajul siluetei tale și nu în detrimentul ei. 

Cei ce mă știu și îmi cunosc munca, au înțeles că nu sunt adepta unui regim de slăbit drastic, că îmi bazez sfaturile pe mai multe planuri care coroborate să vă ducă acolo unde vă doriți: obținerea unei siluete de vis și a unei sănătăți de fier. Și în afara de asta, nu neglijez niciodată forma fizica.

Am ajutat în timp foarte multe femei să slăbească, am creat diete de slăbit personalizate pentru foarte mulți dintre voi. Am oferit sfaturi ori de câte ori mi s-au cerut și nu voi pregeta să o fac și de acum înainte. 

Și de această dată sunt de părere că alegerea uneia sau alteia dintre aceste metode de slăbit în post ori în afara lui trebuie să se bazeze pe o cunoaștere riguroasă a organismului nostru în primul rând și pe o respectare a unor principii alimentare sănătoase. 

Reguli de urmat în timpul postului pentru a slăbi

Din start vă spun că aceste reguli nu sunt exclusive pentru post, ele sunt reguli folositoare pentru orice regim de viață.

 1. Dă sfoară în țară că ții post, astfel vei fi mai puțin expusă la tentațiile posibile fluturate de către familie, prieteni colegi de muncă.
 2. Ai în vedere consumarea unor alimente bogate în fibre, așa cum sunt fulgii de ovăz ori făina de ovăz, alimente bogate în fibre, care ajută la stabilizarea glucozei în sânge dar mai ales susțin eliberarea serotoninei, oferindu-ne relaxarea binevenită în această perioadă. 
 3. Consumă alimente care reduc pofta de mâncare, precum apa, ceaiul, supele de zarzavaturi (vă recomand cu drag supa cremă de legume cu una-două felii de pâine graham pentru un prânz sănătos)
 4. Consumă multe legume și salate, alimente care au un aport deosebit de energie. Vei vedea că nu doar că te vei simți mai ”ușoară” dar vei avea și un ton psihic mult mai bun. Pentru ajutarea tranzitului folosiți și o linguriță de ulei (dar nu exagerați deoarece are multe calorii). Dacă vă este foame între mese, puteți să consumați un morcov mare crud. Un morcov, un ardei capia, pot fi gustări ideale între mese, care să nu vă disturbe dieta de slăbit. 
 5. Renunțați la consumul de zahăr și de amidon. Consumați cât mai multe fructe proaspete, îndeosebi în prima parte a zilei. O salată de fructe poate să-ți însenineze ziua la primele ore ale dimineții. Dar nu este obligatoriu să fie salată, puteți mânca o portocală, un kiwi, un avocado, o piersică, ori alte fructe care vă plac (evitați totuși bananele în exces, strugurii, precum și fructele uscate).
 6. Stai departe de localuri, mai ales că în perioadele premergătoare sărbătorilor de Paște de Crăciun patiseriile, cofetăriile ne ademenesc cu tot felul de bunătăți interzise într-un regim de slăbit. Plus de asta, excesul de zaharuri și grăsimi sunt dăunătoare nu doar pentru slăbire ci pentru sănătate în general. 
 7. Renunță la alcool, renunță la sucurile acidulate cu sau fără adaos de zahăr.
 8. Cele 7 ore de somn sunt ”sfinte” și nu ar trebui să renunți la ele, fie că e post sau nu, fie că urmezi o dietă sau nu. Un somn bun face ca împreună cu o dietă echilibrată, cu un aport bun de lichide și o activitate fizică intensă să eliminăm kilogramele în plus, să obținem o slăbire de durată, fără a ne strica sănătatea. 
Colaj cu reguli de urmat in post

Secretele postului intermitent și diferența față de postul clasic

Una dintre cele mai noi metode de slăbit mediatizată în ultima vreme este postul intermitent

Această dietă de slăbit a devenit atât de populară încât a fost analizată chiar și de specialiști. 

Ei bine, aceștia i-au găsit multe beneficii, susținând că un post intermitent poate fi o soluție bună pentru pierderea în greutate dar și pentru menținerea ulterioară. 

Aceste aspect pozitive pe care oamenii de știință dimpreună cu nutriționiștii le-au semnalat vis-à-vis de postul intermitent i-au crescut acestuia și mai mult popularitatea. 

Postul intermitent îl practic și eu, pentru că încerc mereu sa am o pauză de 12 ore între ultima masă, adică cina de la ora 18:00 și micul dejun de la ora 07:00.

Ce am putut constanta în timp pe baza a ceea ce am încercat eu este că postul intermitent poate fi deosebit de util dacă este practicat în condiții normale, fără excese de o parte ori de alta. 

Nicio slăbire accelerată nu aduce nimic bun pentru sănătate, nemaivorbind că nu lasă timp organismului să-și ajusteze regenerarea celulară. 

În esență, postul intermitent este un plan alimentare cu o durată stabilită pe perioada unei zilei, timp în care nu se consumă altceva în afară de apă și ceaiuri neîndulcite. Se stabilește de principiu un interval orar redus în care poți mânca. 

După unii specialiști intervalul de stagnare poate dura între 16 și 20 de ore, iar perioada de mancare între 4 și 8 ore. 

Ei bine, eu sunt de părere că moderația este mult mai bună, de aceea cred că niciun fel de exces nu are cum să fie folositor pentru sănătate. 

Vă sugerez să mergeți pe minimele din acest interval – maxim 16 ore de post și maxim 8 ore pentru intervalele cumulate ale meselor. Dacă vi se pare exagerat și așa, puteți reduce perioada de post, cu condiția să nu mâncați prea târziu seara. 

Eu sunt de părere că masa după ora 19 nu este binevenită. 

În altă ordine de idei, nu vă sfătuiesc să urmați timp îndelungat acest post intermitent, mai ales dacă alegeți intervalul orar extrem pe întreaga perioadă a postului propriu-zis. 

Îndeosebi la început este bine să nu depășești mai mult de 2 – 3 zile post intermitent pe săptămână. 

Diferența dintre acest post intermitent și cel clasic este dată de perioadele în care putem să mâncăm și cele în care ne abținem. În rest, tipul de alimente, numărul și cantitatea lor depind de dieta de slăbit aleasă și de felul cum organismul nostru reacționează în timp. 

Cum balansăm dieta de slăbit în post

Dieta de slăbire în post trebuie să suplinească pe cât posibil elemente ce ne lipsesc datorită restricțiilor alimentare din această perioadă: macronutrienți – proteine, lipide, glucide, micronutrienți – vitamine și minerale. 

O alimentație necesară pentru a ne păstra intactă sănătatea trebuie să aibă în vedere un aport caloric echilibrat care să permită derularea activităților fiziologice de bază. 

De asemenea, trebuie să facem astfel încât să ne păstrăm și energia necesară proceselor esențiale, cum e cel al digestiei ori al activităților fizice de zi cu zi, la muncă și acasă. 

Să nu uităm că proteinele de origine animală sunt mult mai bogate în aminoacizi esențiali decât proteinele vegetale. Asta înseamnă că vom avea nevoie de un aport mai mare de proteine vegetale pentru a suplini lipsa celor de origine animală. 

Lipidele, pe de altă parte, pe care noi le luam din carne, din produse lactate, din uleiuri și fructe oleaginoase, trebuiesc și ele întărite ca prezență în alimentația zilnică, având în vedere că multe dintre surse vor lipsi în post. 

Glucidele provenite din lactate, din pește, pot fi suplinite cu cele prezente în paste făinoase, orez, cartofi, legume și fructe. 

Mineralele și vitaminele necesare unui organism sănătos pot fi ușor asimilate printr-un consum echilibrat de legume și fructe crude. Pentru unele dintre ele, cum ar fi vitamina B12 (esențială pentru sănătatea creierului) care se găsește în mare parte în carne, ouă și lactate va trebui să găsim înlocuitori: cereale fortificate, ciupercile Shiitake deshidratate, murături, drojdie de bere, boabe de soia fermentate etc. Am insistat pe compensarea vitaminei B12 pentru că lipsa ei din organism poate să conducă la anemie, tulburări de vedere, amorțeală la nivelul membrelor, stare de slăbiciune, senzație de extenuare, etc. 

Alimente necesare sănătății în timpul postului

Obiectul nostru principal în timpul postului este acela de a suplini nutrienții pe care în restul timpului îi luam din carne, ouă, lapte, pește. 

Trebuie să avem în vedere un aport mai ridicat în alimentație pentru aminoacizi esențiali, pentru vitaminele din grupul B, dar și pentru vitamina D pe care organismul nostru o lua din pește, din ouă. 

Pentru o alimentație echilibrată care să aducă un aport suplimentar de macro și micronutrienți vă recomandăm să consumați soia, tofu, linte, quinoa, cereale, semințe de in, nuci, semințe de chia, semințe de cânepă. 

Seminte

Pentru echilibrarea aportului de vitamine și minerale puteți găsi substituenți vegetali. 

Spre exemplu, eu folosesc în loc de produsele lactate de origine animală, lapte vegetal. Laptele vegetal îl prepar in casa pentru că e super rapid. Fac 2 – 3 litri odată, dintr-o cană de migdale ori de caju, la care adaug apă și aparatul face toată treaba. 

Laptele vegetal din migdale are un aport scăzut de calorii, doar 82 Kcal la 100 de ml. Însă vine cu un aport bunicel de proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, vitamina B-12, Vitaminele A, D, C, etc.  

Tofu poate fi un minunat înlocuitor pentru brânză. Pentru că nu are cine știe ce gust, trebuie să vă pregătiți de o aromatizare intensă, astfel încât să vă facă plăcere consumarea lui. 

În locul altor produse lactate, cum ar fi iaurtul nelipsit din alimentația multora dintre noi, putem folosi iaurt de soia ori de cocos. 

Ajungând la soia, probabil că știți despre proprietățile ei uimitoare. Multe persoane o folosesc ca substitut pentru proteină în perioada postului. 

Putem prepara din soia tot felul de mâncăruri gustoase. Eu una, chiar și când nu este post fac șnițele de soia pentru că mi se par delicioase. 

Altfel, putem face sarmale din soia, ardei umplut cu soia, tocănițe diverse, s.a.m.d. 

Alte alimente cu aporturi semnificative de nutrienți ce pot suplini cu brio lipsa mâncărurilor interzise în post: mazărea (uscată ori crudă), fasolea de orice fel (boabe ori păstăi), linte (există mai multe tipuri: verde, roșie, maro – fiecare cu gustul său și cu potențial pentru rețete reușite; puteți realiza un curry deosebit de gustos pe bază de linte), chia etc. 

Alimente contraindicate în post

De acum știți care sunt alimentele permise în post, așa că nu ne rămâne decât să vedem și ce ne este interzis în post. 

În primul rând este bine de știut că nu dorim să ne referim la mâncărurile pe care postul le interzice, de genul cărnii, laptelui, ouălor. Dorim să subliniem importanța abținerii de la unele alimente permise în post dar nefuncționale într-un regim de slăbire. 

Orice dietă de slăbire spune nu prăjelilor de orice fel, nu contează că e vorba de cartofi, fasole păstăi, șnițele din soia ori tofu. 

Dacă dorim să urmăm postul așa cum cer normele creștine, dar să și slăbim sănătos, trebuie să ne abținem de la o serie de alimente care nu numai că nu ne slăbesc, dar vin cu un plus de kilograme. 

Spre exemplu excesul de paste făinoase, excesul de orez, chiar și boabele uscate pot fi dăunătoare pentru dietă dacă se exagerează cu cantitățile. 

Alimentele și băuturile de post care îngrașă

De cele mai multe ori compensarea gusturilor din produsele ”de post” sunt însoțite de aditivi, potențiatori de aromă, grăsimi trans (OMS-ul intenționează să interzică grăsimile trans din toate alimentele până în 2023) care se depun pe artere, iar tu reții apa din cauza excesului mare de sare. 

Sucurile cu un aport masiv de zahăr, cu valoare calorică mare care nici măcar nu înseamnă sațietate. Plus de asta, conțin frecvent acid fosforic ori citric care ne deteriorează smalțul dinților, favorizând apariția cariilor. Nu mai vorbim despre unele băuturi acidulate bogate în fosfor care blochează absorbția calciului din alimente. 

Bauturi carbogazoase indulcite

Semipreparatele de asemenea ar fi tentante în post pentru că se gătesc rapid și unele chiar sunt gustoase.

Dar, multe dintre semipreparatele prezente în piață sunt nesănătoase pentru că conțin o multitudine de ingrediente dăunătoare pentru organism. Din dorința producătorilor ca aceste alimente să se păstreze perioade lungi de timp, li se adaugă tot felul de elemente de genul glutamatului (un aditiv periculos) pe care îl puteți găsi pe etichete sub diverse denumiri: E621, glutamat de potasiu, acid glutamic, extract de drojdie, acid glutamic, cazeinat de calciu etc. Iată de ce, citirea etichetei atunci când cumperi alimente din magazin este esențială, cu precădere în timpul postului.

Principiile de bază ale unui regim de slăbit în post

Din experiența mea de nutriționist vă pot spune că, în timp, am constatat că fetele și femeile sunt pregătite pentru eforturi semnificative dacă și-au propus obținerea unei siluete de viespe și eliminarea kilogramelor în plus. 

Din păcate, multe dintre voi, îndeosebi fetele tinere, aveți tendințe de heirupisme, de epuizare la sală, de înfometare pe perioade lungi, de proceduri cosmetice costisitoare. 

Cum vă spuneam la început, eu sunt adepta unui regim de viață armonios, fără excese. 

Slăbirea este un proces lung, de durată. Dacă nu ajungeți să înțelegeți că slăbitul sănătos este unul lent, atunci vă veți strica sănătatea în timp. 

Nu trebuie să confundăm dieta de slăbit pe perioadă scurtă de timp cu un regim de slăbire echilibrat care se poate transforma într-un adevărat stil de viață. 

Ca să îți menții silueta obținută cu atâta efort, trebuie să adopți un alt stil de viață care să fie permanent. Altminteri kilogramele se vor întoarce și în scurt timp te vei găsi în aceeași situație. 

Un stil de viață sănătos începe din momentul în care te-ai hotărât să urmezi o dietă. Dar vei vedea că pe măsură ce înaintezi cu dieta de slăbire lucrurile se complică. Regimul recomandat de către dietetician, de către nutriționist, poate să ți se potrivească sau nu. Și atunci regimul se schimbă, ți se caută altă dietă, până se găsește dieta potrivită ție. 

Astfel, ideea unei diete personalizate chiar și în timpul postului nu este deloc o idee fără fond. 

Fiecare dintre noi slăbim în felul nostru, unii mai repede, alții mai încet, unii reacționăm la anumite combinații de alimente, alții la un anumit program al meselor, alții la un regim disociat etc. 

Important este ca la finalul dietei de slăbire din post să fii mulțumită de rezultate și să ai în bagaj deja principiile funcționale pentru un regim de viață sănătos de acum înainte. 

Iată care sunt principiile mele pentru un regim de slăbit în post și nu numai:

 • compensați lipsa proteinelor animale din alimentație, pentru că proteinele sunt cele ce dirijează buna funcționare a organismului nostru la nivel de hormoni, enzime, anticorpi. Țineți minte că avem nevoie de 1,3 – 1,5 g per kilogram.
 • consumați cât mai multe legume pentru o dietă reușită. Legumele au aport mare de vitamine și minerale, plus fibrele atât de necesare tranzitului intestinal.
 • nu vă feriți de uleiuri pentru că multe dintre ele conțin acizi grași indispensabili pentru sănătatea celulelor noastre, pentru buna funcționare a creierului, pentru un sânge fluid dar și pentru o piele frumoasă.
 • glucidele păstrați-le și în post, dar în cantități reduse. Dacă vreți să slăbiți consumați cu moderație paste, orez, pâine, griș. De asemenea, evitați și alimentele bogate în amidon. Luați-vă necesarul de glucide din fructe proaspete și legume. 
 • beți apă suficientă pentru eliminarea toxinelor. Evitați consumul de sucuri dulci, concentrate de fructe, sucuri acidulate etc

Concluzie

Mă numesc Iulia, sunt Tehnician Nutriționist, Antrenor de Fitness și mama a doi copii frumoși (al treilea este pe drum). O bună parte din viață mi-am dedicat-o studiului în vederea găsirii unei alimentații sănătoase. Am împărtășit cu voi tot ce am publicat de-a lungul vremii și m-am străduit în timp să ofer celor ce mă urmăresc o modalitate de a înțelege drumul către o viață sănătoasă, către o siluetă frumoasă. 

Și în privința acestui articol cu care vin astăzi înspre voi mi-am făcut temele cum se spune și am încercat să concentrez în el pe lângă experiența mea de viață, informații științifice, abordări populare în lumea nutriționiștilor, precum și elemente moderne de alimentație mai puțin cunoscute la noi. 

Nu știu dacă ai aflat, dar am scris câteva cărți care te-ar putea ajuta să slăbești sănătos, dar și să-ți continui viața într-un mod mult mai benefic, fără să-ți mai faci griji de kilogramele în plus. 

Pentru perioada postului, am o carte dedicată potrivită și pentru vegani și vegetarieniNutriFitUp Vegetarian & Vegan, cu rețete de post, rețete vegane, rețete ovo-lacto-vegetariene. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TU ȘTII DESPRE
NOUA DIETĂ TRIO

PENTRU SLĂBIT ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS?

Carte Trio Editie Actualizata

Poți slăbi cel puțin 3 kilograme doar din detoxifiere, prima din cele 3 etape ale cărții TRIO.

Carte Trio Editie Actualizata

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.