• *Cauți cele mai bune pastile de slăbit astfel încât să slăbești fără dietă?
 • *Vrei să cunoști păreri despre capsulele de slăbit din partea celor ce le-au folosit cândva?
 • *Citești des forumuri feminine unde se discută frecvent despre pastile de slăbit?
 • *Achiziționezi din farmacii diverse produse pentru slăbire, sperând la miracole rapide în acest sens?

Dacă poți răspunde afirmativ măcar la una dintre aceste întrebări, îți urez: Bine ai venit!

Bine ai venit pentru că am multe lucruri să-ți spun și multe să-ți povestesc. Sunt Iulia Bledea, tehnician nutriționist și îți spun din start că aici nu vei găsi cele mai bune pastile de slăbit, nici cele mai bune ceaiuri, prafuri, capsule și alte asemenea produse ultra recomandate pentru pierderea în greutate.

Dragile mele, există viață și fără a apela la ajutorul pastilelor pentru slăbit și, ca să fiu sinceră până la capăt, cred ca e vorba de o viață mult mai sănătoasă!

Alegerile sunt ale voastre, știu, dar nu dați cu pietre înainte să-mi aflați părerile despre aceste practici riscante.

Știu că sunt multe promisiuni din partea celor ce comercializează pastile de slăbit și, judecând la rece, au un punct de vedere – vor să-și vândă marfa, dar, din păcate, efectele sunt la voia întâmplării. În cel mai fericit caz scapi dintr-o asemenea ”dietă” fără a-ți afecta sănătatea, doar cu banii dați, cu pielea atârnată, cu masa musculară pierdută și cu dublul kilogramelor puse înapoi.

Mitul “pastile de slăbit fără dietă” – adevărat sau fals?

Dacă ar fi să ne luăm după specialiștii ad-hoc care recomandă ocazional tot felul de ciudățenii descrise ca fiind cele mai bune pastile de slăbit fără dietă, am fi azi o nație de silfide, nu una cu un grad atât de ridicat de obezitate.

Produse de slăbit, capsule, ceaiuri, băuturi, shake-uri și câte și mai câte asemenea promisiuni ce se găsesc pretutindeni, de la platforme online, la farmacii, drogherii și așa mai departe.

Sunt atât de multe produse și atât de multe persoane care le recomandă ca fiind răspunsul suprem la problemele tale de greutate! Câți nu ți-au promis până acum că o să slăbești fără dietă și fără exerciții fizice? Câți nu ți-au promis că n-o să te mai îngrași niciodată după ce ai ales un anume supliment alimentar în a ta luptă cu greutatea?

Ai fost deja dezamăgit de multe ori? Ai încercat tot felul de capsule de slăbit? Ai trecut de la Garcinia Cambodgia la capsule cu ceai verde, apoi cafea verde, fructe de Guarana, Acai Berry sau Cetona de Zmeura – dar toate fără succes?

Pentru mine nu este o noutate, având în vedere că aud des astfel de ”plângeri”. Știu deja și care sunt cele mai furibunde campanii care au atras multe persoane în caruselul făgăduielilor deșarte.

Pastile de slabit vs diete

Știu și că există pastile de slăbit funcționale pentru că, cunoscându-le ingredientele declarate, îmi pot imagina că există șanse să conducă la slăbire, uneori chiar către una rapidă.

Nu toate pastilele de slăbit sunt inutile. Unele chiar produc efectele menționate. Dar, din nefericire, multe dintre ele au efect doar pe termen scurt, nereușind să-ți ofere pe termen lung silueta dorită, cea obținută cu mult efort, financiar, fizic și psihic. 

Totuși, ca o concluzie, slăbirea fără un regim alimentar adecvat este un mit.

Dacă își închipuie cineva că va mânca ceafă la grătar cu cartofi prăjiți săptămâni la rând și în final va slăbi pentru că a îngurgitat printre râurile de slănină și o mică pastilă de slăbit, va fi complet dezamăgit.

Știu că sunt unele produse de slăbit care promit marea cu sarea, te asigură că o să slăbești rapid fără dietă alimentară și fără exerciții fizice. Aceste angajamente deșarte sunt doar vorbe în vânt. Niște false mituri și adevăruri ce umblă cu capul spart.

Nu trebuie să fi expert în nutriție ca să realizezi câte inepții se ascund în spatele unor asemenea promisiuni iluzorii. Ca să nu credeți că vorbesc doar ca să mă aflu în treabă, citiți în continuare – vă voi da toate detaliile”

Ce sunt pastilele (capsulele) de slăbit

Definiția celor ce vând: Pastilele de slăbit sunt capsule miraculoase menite să-ți ofere atât de sperata slăbire, fără niciun efort fizic ori alimentar.

Definiția pragmaticilor: Pastilele de slăbit sunt tentații volatile adresate gurmanzilor, de pe urma cărora profită mulți comercianți și care în cel mai bun caz sunt fără efect în slăbire pe termen lung și durabil, pentru că în cel mai rău caz te poți alege și cu probleme de sănătate.

Definiția mea: Capsulele de slăbit pot fi de mai multe tipuri: fără efecte, cu efecte necunoscute și eficiente – cele recomandate în baza unor prescripții medicale provenind de la medici specialiști.

Eu nu sunt de părere că toate aceste pastile de slăbit sunt nefuncționale, însă consider mult prea mare riscul de a testa pe propria-ți piele cine știe ce efecte secundare.

Pastile de slabit

Dacă însă există recomandări din partea medicului, cu siguranță acele pastile de slăbit sunt și folositoare.

Dar din experiență vă spun că nu există medic care să recomande doar pastile de slăbit pentru pierderea în greutate.

De regulă, medicul vine cu un plan eficient pe termen lung ce se prelungește mult după finalizarea propriu-zisă a tratamentului. Iar acest plan are în vedere trei direcții bine cunoscute: adjuvantul în slăbire (capsule, ceaiuri, prafuri etc), un regim alimentar atent controlat și mișcare (sau mai bine zis – un regim de viață activ).

Nu neagă nimeni că ar exista medicamente testate, eficiente în slăbire, sigure, dacă sunt recomandate de către un doctor. Important este să nu te substitui doctorului și să nu alegi la întâmplare orice pastile de slăbire întâlnite hai-hui pe internet.

Unele dintre aceste pastile pot conține tot felul de substanțe chimice ce pot să-ți producă probleme de sănătate: insomnii, probleme de inimă, creșterea tensiunii arteriale, dureri de stomac, crampe, dureri de cap, amețeli, anemie, greață. vărsături, stare de leșin.

Și, credeți-mă, efectele secundare enumerate mai sus sunt printre cele mai puțin periculoase. Gândiți-vă numai că fără să știți, aveți o problemă de sănătate; cât de mult v-ar afecta o componentă sau alta din aceste capsule de slăbit în necunoștință de cauză?!

Cât de naturale sunt pastilele vândute ca ‘100% naturale’?

Majoritatea celor ce vând pastile de slăbit ne ademenesc cu tot felul de efecte miraculoase și nu uită să amintească cât de naturale sunt produsele lor.

Un produs 100% natural de genul pastilă de slăbit, capsulă, praf, nu există!

În primul rând pentru că măcar liantul și capsula propriu-zisă și tot sunt produse artificiale.

Dar, lăsând la o parte aceste amănunte de care nu se împiedică niciodată cei ce vând astfel de produse, transformarea unor ingrediente naturale într-un produs este însoțită de o serie de transformări care denaturează substanța inițială, reducându-i din efecte.

Cat de naturale sunt pastilele de slabit

Și, să nu-mi spuneți că nu există transformare, pentru că aceasta este imperios necesară, având în vedere că termenul de expirare al acestor capsule nu este de trei – cinci zile, cum este de fapt cel al ingredientului ”sursă”.

De pildă, fibra vegetală în stare naturală nu rezistă oxidării, ea deteriorându-se rapid în condițiile în care nu este supusă unor transformări termice, chimice ori de altă natură.

Riscurile la care va expuneți când apelați la produsele chimice sau tratate chimic

După cum afirmam mai sus, e posibil ca unele dintre aceste produse să aibă efect în slăbire. Cu siguranță sunt substanțe care inhibă pofta de mâncare, care îți oferă senzația de sațietate, sau care îți taie pofta de dulce.

Întrebarea e, cât de mult ești dispus să riști expunându-ți corpul la produse chimice pe care nu le cunoști?

În fapt, nu știi cu adevărat ce conțin aceste pastile de slăbit și măcar din acest motiv nu merită să te supui unui atare risc.

Nu mai vorbim despre pastilele vândute pe internet pentru care este aproape imposibil să afli dacă sunt testate ori aprobate. Mai rău – deseori găsești câte un ”binefăcător” care te anunță că au fost luate în evidență de nu știu ce institut fantomatic, ori de cine știe ce guru mondial al slăbirii, caz în care nici nu mai știi dacă este adevărat sau nu.

Poate te-ai întrebat de ce multe dintre aceste pastile de slăbit nu se găsesc în farmacii. Răspunsul este simplu, pentru că multe dintre nu îndeplinesc condițiile legale prevăzute pentru comercializare.

Acestea fiind spuse, nici nu știi la ce să te aștepți. E o loterie și un joc riscant cu propria-ți viață.

Asta nu înseamnă că dietele de slăbire scrise pe genunchi de bloggeri și influenceri nu pot fi la fel de periculoase. Sunt și acestea periculoase și eu una dezaprob din start astfel de practici ce pot pune în pericol viața celor din jur.

Cel mai mare pericol al acestor pastile de slăbit este acela că sunt accesibile și tinerilor. Sunt studii care arată că tinerele între 15 și 21 de ani sunt cel mai adesea tentate să folosească astfel de produse.

Și, din nefericire sunt cazuri mediatizate cu tinere care au căzut pradă unor asemenea pastile și care au avut de suferit, unele plătind chiar cu viața dorința de a avea un corp de fotomodel.

Cât de durabile sunt efectele slăbirii cu pastile?

Cum spuneam și anterior, din punctul meu de vedere, multe dintre pastilele de slăbit nu au neapărat efecte secundare devastatoare, dar nici nu sunt folositoare scopului dorit de voi.

Știu că nu vă doriți doar să dați jos kilogramele în plus, iar mai apoi, în scurt timp să vă îngrășați la loc.

Ineficiența pastilelor se recunoaște mai degrabă în această îngrășare fulminantă ulterioară curei. O dată cura terminată efectul de yo-yo apare ca un tăvălug năprasnic.

Chiar și în cazul în care nu ți-ai bazat dieta doar pe capsule de slăbit, ci ai urmat concomitent un regim alimentar adecvat și ai făcut și exerciții fizice, tot există riscul de a pune rapid la loc kilogramele eliminate, după întreruperea curei.

Nu există un program de slăbire care să funcționeze de sine stătător doar pe perioade scurte de timp, cu efect pe viață.

Există însă o schimbare a mentalității, a grijii față de propria persoană pe care o putem căpăta în timp și care să ne aducă în situația de a ne schimba obiceiurile alimentare. Ca să putem evita efectul de yo-yo după dieta de slăbire trebuie să nu mai revenim la obiceiurile alimentare de dinainte.

Sunt, firește soluții pentru fiecare persoană, pentru că restricțiile alimentare acționează diferit de la individ la individ.

Cum evităm efectul de yo-yo după orice dietă?

 • mese regulate, dese și mici, cu ore fixe
 • nu mâncăm după ora 19
 • zilnic ne impunem o oră de activitate fizică
 • schimbarea stilului de viață, cu unul mai puțin sedentar, să fim mai calmi, mai liniștiți, să fim mai prietenoși, să nu ne izolăm, să ne răsfățăm din când în când, să credem mai mult în noi
 • renunțarea la alimente care ne îngrașă de genul: pâine albă, dulciuri, grăsimi, prăjeli.

Trucuri și secrete pentru a slăbi fără a apela la pastile

Ai niște kilograme în plus și nu știi cum să le dai jos fără să-ți pui în pericol sănătatea?

Eu nu fac miracole, însă vă pot împărtăși niște trucuri și secrete pentru a slăbi ușor, sănătos și pentru a vă menține greutatea obținută.

Nu trebuie să apelezi la pastile, totul stă în propria-ți voință.

Pastile de slabit vs alimentatie corecta

Probabil mulți dintre voi știu deja că am publicat câteva cărți care să vă ajute să vă hrăniți corect și la nevoie să slăbiți sănătos.

Sunt adepta unui stil de viață activ, iar cărțile mele nu te invită să petreci ore întregi în bucătărie, ci îți arată calea către o masă gustoasă și sănătoasă pregătită rapid.

Spre exemplu, vă recomand cu mare drag NutriFitUp Vegetarian & Vegan – Rețete de post, unde veți găsi nu doar rețete și mâncăruri tradiționale de post, ci și rețete cu care să-ți poți completa un plan de slăbire funcțional fără carne, dacă vrei să mănânci vegan.

De asemenea, o carte foarte populară în rândul vostru este Detoxifiere. Diete slăbire. Menținere. Această carte este bogată în rețete sănătoase menite a completa o cură de slăbire ori de detoxifiere dar și pentru o menținere echilibrată ulterioară. Plus de asta, îți vin în ajutor și cu câteva tabele utile, spre exemplu vei primi un tabel de calorii ce nu trebuie să-ți lipsească atunci când te apuci de o cură de slăbire, dar și în perioada de menținere.

Cum slăbim sănătos fără a apela la pastile de slăbit?

 1. Regim alimentar controlat
 2. Activitate fizică riguroasă

Cu siguranță știți și voi că un regim alimentar strict împreună cu mișcarea poate să vă ajute să eliminați kilogramele nedorite.

Ce presupune un regim alimentar corect în slăbire?

Eu nu sunt adepta unor restricții alimentare drastice și a renunțării complete la orice formă de aliment care poate îngrașa. Consider că moderația și echilibrul sunt mai de efect decât orice înfometare.

Înfometarea poate avea efect pe termen scurt, dar pe termen lung doar necazuri produce. Plus că, cu cât este mai drastică o dietă, cu atât este mai intens efectul de yo-yo. Acesta funcționează ca un bumerang ce crește exponențial cu cât frustrarea alimentară dintr-o perioadă a fost mai mare.

Un regim alimentar corect are la baza meniuri bine alese care să echilibreze necesarul de nutrienți, dar și de vitamine și minerale.

Baza unei alimentații corecte:

În primul rând, atenție mare: aceste sfaturi și idei se aplică unei persoane sănătoase, care nu are nevoie decât de o ”ajustare” a greutății. În această situație, iată pe ce vă puteți baza regimul alimentar de zi cu zi:

 • Carne slabă de pui, curcan, ficat de pui
 • Cât mai mult pește, chiar și dacă e un pic mai grăsuț
 • Lactate, însă nu brânzeturi și cașcaval cu peste 30% grăsimi. Recomand iaurt, chefir, sana, lapte bătut, brânză de vaci, telemea slabă de vacă.
 • Ouă cu moderație, dar să nu lipsească din meniul săptămânal
 • Legume crude și gătite
 • Nu prăjim nimic. Putem fierbe, frige, coace.
 • Fructe variate: din multe fructe ne luăm vitamine și minerale necesare unei perioade cu restricții alimentare. Ne informăm temeinic și aducem în prim-plan acele fructe care ne interesează din punct de vedere al aportului de vitamine și minerale.
 • Dintre fructe, cele mai puțin ajutătoare într-o dietă sunt strugurii, bananele, fructele uscate.
 • Consumăm cu moderație legume uscate de genul fasole, linte, năut, dar nu le eliminăm din alimentație.
 • Ne hidratăm corespunzător cu apă și ceaiuri neîndulcite.
 • Evităm pe cât posibil sucurile carbogazoase, nectarurile din fructe.

Ce vă sfătuiesc eu – Iată care sunt trucurile mele pentru o slăbire de durată

 • 5 mese pe zi
 • Masa de dimineață este sfântă
 • Mâncăm cu 4 – 5 ore înainte de culcare
 • Alimente echilibrate din punct de vedere nutrițional.
 • Spunem NU dulciurilor pe bază de zahăr sai de îndulcitori
 • Nu mâncăm pâine albă, alegem graham sau pâine integrală. Dacă aveți timp, faceți-vă singuri pâinea (recomand pâinea de secară).
 • Ne calculăm necesarul de calorii pentru slăbire și menținere, astfel încât să ne fie mai ușor să ne alcătuim mesele.
 • Consumăm suficientă apă zilnic

Metodele clasice de slăbire

De când a apărut internetul au fost mediatizate și răs-mediatizate o sumedenie de diete de slăbire care mai de care mai abramburistictă. Nu doresc să vă reamintesc despre diverse cure cu denumiri pompoase pe care poate chiar le-ai încercat de-a lungul timpului. Nu aceasta este soluția pentru a slăbi sănătos.

Cu ceva vreme în urmă am făcut pentru voi o cercetare temeinică privitoare la cele mai eficiente metode de slăbire, pe care v-am prezentat-o într-un articol detaliat, foarte bine primit de cititori.

Am aflat acolo că printre cele mai eficiente căi de a slăbi se numără cele care se bazează pe trei direcții amintite și în acest articol: regim alimentar controlat, mișcare și voință de fier. 

Motivatie slabit sanatos fara pastile

Orice slăbire trebuie să înceapă cu aducerea într-o stare emoțională adecvată.

Nu trebuie să ne acuzăm, nu trebuie să ne urâm, nu trebuie să ne simțim prost în propria piele.

În fapt, mulți dintre cei care se îngrașă au o predispoziție genetică pentru îngrășare.

Important e să ne acceptăm pe noi înșine așa cum suntem și abia apoi putem să începem să ne atingem obiectivele.

Slăbirea înseamnă în primul rând liniște, răbdare, voință. Mental trebuie să fim pregătiți înainte de orice altceva.

Cum spunea medicul terapeut Edith Kadar în prefața din cartea Dieta TRIO: ”până ce nu îți detoxifici sufletul de suferință și mintea de gânduri care îți devorează energia și stima de sine, nu vei obține rezultate pe termen lung în lucrul cu corpul fizic”.

Suplimentele alimentare

Sunt atât de multe suplimente alimentare care ne întâmpină zilnic pe internet încât e imposibil să discerni care este mai eficace, care o fi mai sănătos, fără efecte secundare.

E curios cum toți cei care ne îmbie cu pastile de slăbit ne spun că 1 capsulă pe zi ne slăbește definitiv.

Și unii dintre noi chiar credem aceste bazaconii. Drept dovadă că plătim sume uriașe pe tratamente pe termen lung.

Ce vă sugerez eu? Nu luați suplimente alimentare fără sfatul unui medic, indiferent de cât de mari sunt reducerile și cât de naturale vi se promite că sunt.

Nu confundați totuși toate suplimentele alimentare cu segmentul dedicat slăbirii.

În categoria de suplimente alimentare se numără și o serie de vitamine și minerale utile pentru organism.

Ce deosebește suplimentele alimentare de medicamente? Faptul că majoritatea suplimentelor alimentare se vând fără rețetă.

Acest lucru nu trebuie să fie impulsionant pentru noi de a cumpăra și ingurgita după ureche tot felul de combinații aiuristice.

Să știți că și suplimentele destinate creșterii imunității vă pot afecta sănătatea dacă sunt luate aiurea și în dezacord cu vreo posibilă afecțiune pe care o aveți.

În concluzie

Da, știu că sunt atât de multe pastile de slăbit care v-ar putea tenta să încercați. Și spuneți: ”de ce nu?!”. Dacă X-ulescu a reușit cu pilule, prafuri, pastile, fiole, de ce n-aș încerca și eu?!

De ce să mă simt eu zi de zi marginalizat, frustrat? De ce să nu slăbesc rapid cu aceste promisiuni tentante?

Răspunsul cu siguranță îl cunoști și tu, dar ți-l repet: aceste pastile de slăbit pot fi periculoase pentru sănătate, luate după ureche, fără consult medical, fără analize medicale la zi.

Sunt tot felul de cazuri mediatizate în care astfel de produse au cauzat varii accidente. Cele mai riscante sunt cele care au în componență substanțe ce pot reacționa grav la diverse afecțiuni necunoscute ale tale.

Mergând pe acest principiu, eu vă recomand să nu vă apucați de nicio dietă, fie ea bazată pe un regim alimentar strict, fie pe pastile, capsule, ceaiuri etc., înainte de a consulta un medic și înainte de a vă face analizele medicale la zi.

Chiar și sub supraveghere medicală trebuie să fiți atenți cum scăpați de kilogramele în plus. O slăbire eficientă dar mult prea rapidă vă poate deteriora sănătatea.

Așadar, fiți atenți dragilor cu pastilele de slăbit! Aveți grijă de sănătatea voastră înainte de orice! Nu puneți slăbirea mai presus de sănătate sau chiar de viață!

3 comentarii despre “Pastile de slăbit sau de ce sunt mai bune dietele tradiționale

 1. Lidia spune:

  Eu acum multi ani am inceput cu niste pastile, dupa care am urmat dieta dukan. Am slabit cat voiam si cum voiam, dar daca mergeam 30 minute pe jos , lesinam! Dupa ce am slabit, logic, in timp m-am ingrasat dublu ?. Noroc ca am dat peste aceste carti si grup: Nutrifitup ?, care m-a ajutat sa slabesc sanatos si sa ma mentin. Multumesc frumos, Bledea Iulia si grupului! ?

 2. Mariana spune:

  Acum 10ani in urma sarcini am acumulat 35kg din neglijență nea??,după am ținut gen fix la fix sport la greu am dat jos aproape 50kg,au apărut problemele divorțul m-am neglijat si am pus inapoi.Am mai incercat cu ceai verde si ceai de ghimbir dar nu le-am tolerat mi-era foarte rau,mia dereglat organismul peste cap,analize rele,tiroida,fiere am renuntat pana cand a aparut ca k minune Iulia Iulia Bledea si NutryFitUp văzând o colega de la muncă Florina Varna am zis sa incerc ca nu am nimic de pierdut,nasa tine tu ca e mancare sanatoasa ?nu sunt ceaiuri si pastile.Am un an de zile si un minus de 23kg nu ma opresc va iubesc pt ca fac parte din cel mai minunat grup si o mămică iubitoare??❤? Y love you.Deci se poate doar sa vrei, incet sigur si cu rezultate bune.???

 3. vasiloiu andreea spune:

  IN anul 2018 am auzit de cura cu ceai de ghimbir (o cana dimineata) dar din dorinta de a slabi mai repede am ajuns de la o cana dimineata la 3-4 cani pe zi fara sa ma gandesc la repercursiuni! Apoi am auzit si de cura de slabire disociata si am inceput sa o tin. Dupa 3 luni de dieta am ramas insarcinata, am renuntat la dieta, ceai si tigari. In urma analizelor la sange am descoperit ca am tombocitopenie (sange subtire= risc hemoragie interna) o boala grava aparuta din senin pe perioada sarcinii am luat pastile si am stat cu frica la ziua cand voi naste, pe perioada sarcinii am cumulat 35 de kg ajungand la 105 kg. Dupa nastere am ramas cu 95 de kg ceea ce pt mn era un cosmar si am reinceput cura cu ghimbir timp de 2 saptamani, in urma analizelor am descoperit ca aceasta bola este din cauza ghimbirului baut excesiv, intr-un cuvant mam otravit! Acum ca am descoperit acest grup minunat si aceste carti am slabit intr-un an 20 kg! Nu ma opresc aici, iubesc acest stil de viata si va iubesc pe voi! Multumesc Iulia Bledea pt ca existi! Va multumesc tuturor care postati zilnic pt ca imi dati putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TU ȘTII DESPRE
NOUA DIETĂ TRIO

PENTRU SLĂBIT ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS?

Carte Trio Editie Actualizata

Poți slăbi cel puțin 3 kilograme doar din detoxifiere, prima din cele 3 etape ale cărții TRIO.

Carte Trio Editie Actualizata

NutriFitUp utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a NutriFitUp cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.